Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden vil støtte forskning og udvikling, der kan styrke indsatsen mod nye virale infektioner

Del

Novo Nordisk Fonden har afsat 20 mio. kr. til at støtte forskning og udvikling, der kan bidrage til, at Danmark kan styrke beredskabet og indsatsen over for nye virale epidemier i fremtiden.

Initiativet kommer på baggrund af den globale spredning af den nye coronavirus (2019-nCoV), der ikke er et isoleret tilfælde. I de seneste årtier har vi således set flere tilfælde af spredning af nye, dødbringende vira, f.eks. SARS, MERS og Ebola.

Gennem forskningsprogrammet Societal Responses and Preparedness to Emerging Viral Infections vil Novo Nordisk Fonden bevilge 20 mio. kr. til tværfaglige forsknings- og udviklingsprojekter, der kan styrke Danmarks beredskab og indsats over for nye virale infektioner. Det inkluderer:

  • Overvågning og tidlig påvisning af virale infektioner,
  • Udvikling af nye teknologier til forebyggelse eller bekæmpelse af epidemier
  • Optimering af det nationale beredskab til at håndtere nye virussygdomme, herunder udarbejdelse af politikker og procedurer til hurtig test og godkendelse af nye behandlinger, teknologier og vacciner.

”På grund af den accelererede globale spredning af nye vira er det af vital betydning, at vi kan anvende ny viden for at være optimalt forberedt på fremtidige virale epidemier,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Biomedicine & Health Sciences, Novo Nordisk Fonden.

Støtten til projekterne vil blive uddelt på baggrund af ansøgninger indsendt til fonden i åben konkurrence.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 mia. kr., primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes.

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til forskning i fremtidens landbrug og bæredygtige fødevarer6.7.2020 08:49:18 CESTPressemeddelelse

Ny viden om planter, landbrug og fødevarer skal bidrage til at skabe en bæredygtig fødevareproduktion, der samtidig kan rumme øget efterspørgsel fra en stigende verdensbefolkning. Det er udgangspunktet for Novo Nordisk Fondens nye forskningsprogram, der vil støtte originale idéer, styrke de fødevarerelaterede forskningsmiljøer og besvare spørgsmålet: Hvad skal vi spise i fremtiden?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum