Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden støtter 20 humanitære projekter

Del

20 humanitære projekter skal forbedre sundhed og fremtidsudsigter for udsatte mennesker.

Novo Nordisk Fonden har netop bevilget knap 15 mio. kr. til danske og internationale hjælpeorganisationer. Midlerne er fordelt på 20 projekter og gives til humanitære indsatser og akut nødhjælp flere steder i verden, herunder i Libanon, Mozambique, Uganda, Afghanistan og Nordkorea. Hvert projekt har kunnet opnå støtte på op til 750.000 kr.

”Formålet med denne uddeling er at forbedre sundheden og fremtidsudsigterne for udsatte mennesker i områder plaget af kriser og naturkatastrofer,” siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til sociale og humanitære formål.

”I uddelingen af bevillingerne har det været vigtigt for os at yde støtte til en række forskellige formål i flere lande, og vi har lyttet til hjælpeorganisationerne og deres vurdering af, hvor de humanitære behov er størst,” uddyber Hanna Line Jakobsen.

Blandt de organisationer, der har modtaget støtte, er Human Rights Watch, der i et projekt vil arbejde for at øge antallet af syriske flygtningebørn, der kommer i skole i Libanon og Jordan. Gennem dataindsamling vil organisationen identificere årsagerne til mange børns manglende skolegang og på den baggrund udarbejde anbefalinger til, hvordan dette kan ændres.

I et andet projekt, ligeledes i Libanon, vil Røde Kors udvikle og styrke en evidensbaseret tilgang til behandling af ikke-smitsomme sygdomme blandt udsatte og flygtninge.

I et tredje projekt vil Caritas Danmark i samarbejde med det danske start-up-selskab PESITHO gøre et solcelledrevet komfur tilgængelig i Bidibidi-flygtningelejren i Uganda for at modsvare manglen på brænde, mens Mission Øst i et fjerde projekt vil afbøde virkningen af ​​Nordkoreas nuværende fødevarekrise ved at yde støtte i form af majs og soyabønner til små børn, gravide og ammende, der er særligt sårbare over for underernæring.

Nødhjælp efter cyklonen Idais hærgen
Godt 4,4 mio. kr. af de i alt knap 15 mio. kr. er givet til nødhjælp efter cyklonen Idais hærgen i Malawi, Mozambique og Zimbabwe. Tæt på to mio. mennesker, herunder halvdelen børn, er blevet alvorligt ramt af Idais omfattende ødelæggelser, der af FN vurderes at være blandt de værste naturkatastrofer, som nogensinde har ramt den sydlige halvkugle. Fondens støtte er fordelt på seks forskellige organisationer, herunder projekter drevet af Care Danmark, Red Barnet og SOS Børnebyerne, der sætter fokus på bl.a. ernæring, sundhed, uddannelse og oprettelse af børnevenlige områder.

Novo Nordisk Fonden samlede støtte til nødhjælp efter Idai er dermed godt 6,6 mio. kr., efter fonden tidligere i år bevilgede to mio. kr. til PlanBørnefondens nødhjælpsarbejde efter cyklonen.

Ny ansøgningsrunde åbnet
De knap 15 mio. kr. er en del af Novo Nordisk Fondens årlige uddelinger til humanitære indsatser og akut nødhjælp, som uddeles gennem åbne opslag. Fonden har netop åbnet for en ny ansøgningsrunde, hvor der uddeles op til 12 mio. kr. til projekter i hele verden. Læs mere her.

Uddelingerne til nødhjælp er et vigtigt element i Novo Nordisk Fondens samlede støtte på det humanitære område. Fonden annoncerede i juni sin nye strategi på området. Hovedfokus i strategien er støtte til udvikling af kompetencer hos unge flygtninge i Jordan samt en indsats mod ikke-smitsomme sygdomme i udvalgte nabolande til Syrien samt i Østafrika.

I alt planlægger fonden gradvist at øge sine årlige udbetalinger på det humanitære område, så udbetalingerne når 200 mio. kr. årligt i 2023.

De 20 støttede projekter og organisationerne bag:


Human Rights Watch

Advancing Access to Secondary Education for Syrian Refugee Children in Jordan and Lebanon - 750.000 kr.
 

UNICEF Danmark (to bevillinger)

Supporting non-Lebanese children enrolled in non-formal education programmes - 707.336 kr.

Continued access to education for emergency-affected children (internally displaced, returnees and host communities) in Afghanistan - 653.282 kr.


Røde Kors
(to bevillinger)

Strengthening an evidence model of NCD care for vulnerable communities and refugees in Lebanon - 750.000 kr.

Malawi Flood Response – recovery - 750.000 kr.


WHO

Migrant health across the WHO European region - 750.000 kr.


PlanBørnefonden
(to bevillinger)

Promoting Self-Care and Psychosocial Well-being for Adolescents, Education Personnel & Frontline Workers in north Lebanon - 750.000 kr.

Access to quality Education in Flood-affected Mulanje district, Malawi - 749.886 kr.


Dignity – Dansk Institut mod Tortur

Enhance school performance and access to education for traumatised Syrian refugee children - 734.000 kr.

Institut for Menneskerettigheder

Furthering the Right to Education for Youth in Refugee- and Host-communities in Jordan through Human Rights Education - 749.754 kr.


Red Barnet

Lifesaving Health and Nutrition services for children and families impacted by Cyclone Idai - 750.000 kr.


SOS Børnebyerne

Emergency Response – Cyclone Idai - 749.624 kr.

CARE Danmark (to bevillinger)

Sexual and gender-based violence prevention, response and risk mitigation in communities affected by Cyclone Idai-affected communities in Mozambique - 722.085 kr.

BlockSaver – Digitisation of Village Savings & Loans Groups in Niger - 750.000 kr.


Folkekirkens Nødhjælp

Malawi Flood Response Project 2019 - 702.500 kr.

Caritas Danmark

Emergency Response to the Wood Fuel Shortage and Deforestation Crisis of the Bidibidi Refugee Settlement in Northern Uganda - 749.944 kr.


Maternity Foundation

Strengthening health system capacity to provide life-saving health services to crises-affected IDPs and host communities in Somali Region, Ethiopia - 744.687 kr.

International Aid Services Denmark

Saving lives and alleviating suffering for Congolese refugees Phase 3 in Kyangwali, Kikuube district, Uganda - 689.887 kr.

Mission Øst

Filling the gap: Urgent food assistance for young children and mothers in North Korea - 750.000 kr.


Dansk Flygtningehjælp

Acute humanitarian assistance to families and individuals affected by armed conflicts in Western Libya - 750.000 kr.

Kontakter

Mette Ide Davidsen, Senior Project Officer, tlf. 30674856, mdvd@novo.dk

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 20 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden uddeler 182,7 mio. kr. til at forbedre bio-industrielle processer og accelerere den grønne omstilling29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

En bevilling fra Novo Nordisk Fonden skal finansiere et internationalt forsknings- og uddannelsessamarbejde mellem North Carolina State University og Danmarks Tekniske Universitet. Formålet er at skabe nye bio-industrielle processer, baseret på bioteknologi, samt uddannelsesprogrammer til studerende og medarbejdere i industrien. Disse processer og kompetencer vil både optimere biofarmaceutisk produktion og accelerere den grønne omstilling.

Novo Nordisk Fonden åbner for ansøgninger til nytænkende kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi1.7.2019 10:51:21 CESTPressemeddelelse

En styrket offentlig debat og inspirerende veje til ny viden om naturvidenskab er i fokus i Novo Nordisk Fondens tematiske ansøgningsrunde, som netop er åbnet. Naturvidenskaben er central for at forstå verden, og med en pulje på 30 mio. kr. ønsker Novo Nordisk Fonden at støtte projekter, der styrker viden om emnet i den brede befolkning og kvalificerer den offentlige debat. ”Med denne ansøgningsrunde vil vi åbne for en verden af kreative, nytænkende projekter, der kan begejstre os alle til at lære mere om naturvidenskab. Med projekterne kan vi få indblik i de nyeste forskningsresultater og styrke den offentlige debat om alt fra biomedicinsk forskning til bæredygtighed,” siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden. Fælles for projekterne er, at de skal sætte refleksioner i gang og styrke den enkeltes viden og kritiske stillingtagen til naturvidenskab, og emnerne kan spænde vidt. Eksempelvis kan projekterne unde

Novo Nordisk Fonden åbner for ansøgninger til tværfaglige projekter om matematik og natur1.7.2019 10:31:02 CESTPressemeddelelse

Børn og unges matematiske kompetencer er i fokus i den tematiske ansøgningsrunde, som netop er åbnet hos Novo Nordisk Fonden. Det er nu muligt at søge støtte til projekter, der udvikler børn og unges matematiske kompetencer, og som integrerer matematik med naturvidenskab eller teknologi. Novo Nordisk Fonden har netop åbnet efterårets ansøgningsrunde med en pulje på 45 mio. kr. Der er matematik overalt i naturen, og vores matematiske forståelse er central for, at vi kan være forbrugere, beslutningstagere og medskabere i fremtidens teknologi. Vindmølledesignere, robotbyggere og genteknologer bruger matematikkens sprog til at bygge modeller. De arbejder ligesom mange andre med naturvidenskab, kodning og big data, og deres matematiske kompetencer skal udvikles helt fra daginstitutions- og skoleårene. Med de tematiske uddelinger til matematik i naturvidenskab og teknologi ønsker Novo Nordisk Fonden at støtte projekter, der inddrager matematikken til at opøve børn og unges naturfaglige model

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum