Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden opretter nyt program for forskning i de sundhedsmæssige senfølger ved smitte med COVID-19

Del

Novo Nordisk Fonden har afsat 40 mio. kr. til at støtte forskningsprojekter, der fokuserer på de sundhedsmæssige senfølger ved smitte med COVID-19.

Flere rapporter peger på, COVID-19 ikke bare er en akut sygdom, der rammer åndedrætssystemet, men kan også medføre længerevarende sygdom eller gener i organsystemerne. Det kan f.eks. være i form af vedvarende træthed, neurologiske problemer, smerter i bryst og led samt stofskifteforstyrrelser.

Særligt bekymrende er det, at COVID-19 ser ud til at medføre vedvarende symptomer selv hos de patienter, der ellers har et mildt sygdomsforløb.

Novo Nordisk Fonden etablerer derfor et nyt program, der støtter forskning i de sundhedsmæssige senfølger ved smitte med COVID-19. Der afsættes i alt 40 mio. kr. til bevillinger på 3-10 mio. kr. for projekter af en varighed på op til fire år.

”På nuværende tidspunkt er der begrænset viden om, hvor mange patienter der oplever langvarige symptomer, og hvordan man bedst behandler dem. Formålet med det nye program er at støtte samarbejdsprojekter, der undersøger arten, hyppigheden og varigheden af disse langtidssymptomer samt patogenesen hos COVID-19 patienter, og projekter der fokuserer på at udvikle og teste behandlinger for senfølger i forbindelse med COVID-19,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden prioriterer støtte til forskning og andre initiativer i kampen mod COVID-19 højt. Siden marts har fonden i alt uddelt bevillinger for omkring 400 mio. kr. til projekter og initiativer i forbindelse med COVID-19. Flere af de støttede projekter er stadig i gang.

Opslaget for ansøgninger til det nye program om de sundhedsmæssige senfølger ved smitte med COVID-19 er netop åbnet og har ansøgningsfrist den 21. januar 2021.

Læs mere om programmet og hvem, der kan søge her.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

NERD-programmet giver geniale nørder mulighed for at udføre originale forskningsprojekter16.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vandbaseret 3D-print, virusvækstmønstre og ny viden om hvordan livet på jorden opstod er blandt de emner, som årets modtagere af Novo Nordisk Fondens NERD-bevillinger vil udforske. I år har otte forskere fået bevilliget mellem 9 og 14 mio. kr. til deres forskningsideer, der har det til fælles, at de er kreative, originale, nyskabende og forankrede i naturvidenskaben.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum