Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden afsætter 50 mio. kr. til akutindsats mod coronavirus-epidemien i Danmark

Del

Novo Nordisk Fonden vil støtte projekter, der søger at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus-epidemien i Danmark.

Coronavirus (COVID-19) epidemien spreder sig eksponentielt i hele verden, herunder i Danmark. Risikoen for at blive smittet er meget høj, og Sundhedsstyrelsen estimerer, at sygdomsbyrden fra COVID-19 og belastningen af sundhedsvæsnet kan blive kritisk. 

Novo Nordisk Fonden har derfor afsat 50 mio. kr. til at støtte projekter, der med et nationalt fokus tager tiltag til at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus-epidemien i Danmark. Der kan søges om støtte til videnskabelige, oplysningsmæssige og sociale initiativer.

Projekterne skal kunne initieres umiddelbart og skal samtidig være af en sådan karakter, at viden fra projekterne gøres tilgængelig og kan udnyttes i lignende situationer i fremtiden. 

 ”Vi står over for meget alvorlige sundhedsmæssige udfordringer. Vi håber, at vi med dette initiativ kan være med til at støtte op om håndteringen af effekterne af COVID-19-situationen i Danmark til gavn for både enkeltpersoner og for samfundet som helhed,” siger Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden. 

Hvad kan der søges til? 
Der kan søges om støtte inden for 3 områder:  

  • Videnskabelige projekter, der tester nye behandlinger, teknikker/teknologier eller forebyggende tiltag, der med hurtig virkning kan benyttes til at håndtere sundhedssystemets udfordringer i den aktuelle situation.
  • Oplysningsmæssige tiltag, der kan forbedre kommunikation til borgerne og vidensforståelse af den sundhedsmæssige håndtering af krisen. 
  • Sociale tiltag, der skal imødekomme særlige sundhedsmæssige behov hos udsatte grupper i forbindelse med krisen.

Ansøgere kan ansøge fonden om op til 5 mio. kr. til et projekt. Der er ingen ansøgningsfrist, idet ansøgninger vil blive vurderet løbende, og grundet situationens alvor vil ansøgere få svar inden for 48 timer. 

Hvem kan søge? 
Ansøger skal være forankret på offentlige institutioner/myndigheder eller private ikke-for-profit organisationer (fx NGO’er) i Danmark, der deltager i bekæmpelsen af coronavirus-epidemien. Læs mere om ansøgningsprocessen, hvem der kan søge, og hvad der kan søges midler til her.

Styrket indsats mod virale infektioner i fremtiden
Det nye initiativ kommer, efter Novo Nordisk Fonden tidligere i marts meldte ud, at fonden har afsat 20 mio. kr. til at støtte forskning og udvikling, der kan bidrage til, at Danmark kan styrke beredskabet og indsatsen over for nye virale epidemier i fremtiden. Læs mere her.

Nøgleord

Kontakter

Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Biomedicine & Health Sciences, tlf.: 3537 6630, nhhr@novo.dk.

Christian Mostrup, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til forskning i fremtidens landbrug og bæredygtige fødevarer6.7.2020 08:49:18 CESTPressemeddelelse

Ny viden om planter, landbrug og fødevarer skal bidrage til at skabe en bæredygtig fødevareproduktion, der samtidig kan rumme øget efterspørgsel fra en stigende verdensbefolkning. Det er udgangspunktet for Novo Nordisk Fondens nye forskningsprogram, der vil støtte originale idéer, styrke de fødevarerelaterede forskningsmiljøer og besvare spørgsmålet: Hvad skal vi spise i fremtiden?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum