Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til at accelerere grøn omstilling i industri og miljøsektorer

Del

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til et nyt program inden for industriel bioteknologi og miljøbioteknologi. Programmet skal støtte op til 25 projekter årligt, som skal bidrage til at finde bæredygtige løsninger, der bl.a. kan udfase fossile ressourcer i industrien og imødegå klimaforandringer.

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt, der skal føre til bæredygtige løsninger, der kan adressere miljø- og klimamæssige udfordringer.
Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt, der skal føre til bæredygtige løsninger, der kan adressere miljø- og klimamæssige udfordringer.

Novo Nordisk Fonden udbygger sit engagement inden for den grønne omstilling med et program, der årligt skal støtte en række grundforskningsprojekter med strategisk sigte inden for industriel bioteknologi og miljøbioteknologi.

Ambitionen er at tilvejebringe ny viden, som skal føre til bæredygtige løsninger, der kan adressere de miljø- og klimamæssige udfordringer, der relaterer sig til industriel produktion, eksempelvis produktionsorganismer, enzymer til carbon capture eller biologiske metoder til at udskille fosfor fra spildevand. Herudover skal forskningsmiljøerne på områderne styrkes.

Målgruppen er nordiske forskere, og udvælgelsen sker i åben konkurrence på baggrund af projekternes relevans og forskernes excellence.

”Det er helt afgørende, at vi får skiftet fossile ressourcer i industrien ud med biologisk-baserede løsninger, ligesom drivhusgasser i atmosfæren skal reduceres for at afbøde klimaforandringerne. Vores fokus med dette program er, at skabe viden der kan danne grundlag for løsninger, som bredt set kan gavne vand, land og luft og beskytte dem fra negativ påvirkning fra industriel produktion og menneskelig aktivitet i øvrigt,” siger Claus Felby, chef for biotekforskning, Novo Nordisk Fonden.

Omdrejningspunktet for det nye program bliver dermed en række projekter, der skal skabe ny viden, om hvordan biologiske systemer og processer kan anvendes i industrien og forbedre miljøet, herunder hvordan spildevand kan reduceres og behandles, hvordan drivhusgasser kan reduceres eller helt undgås. Målet er øget bæredygtighed og reduceret miljøpåvirkning fra industrien, som er en stor og voksende udfordring, der blandt flere initiativer kræver en omfattende forskningsindsats.

Forskere inviteres derfor til at indsende projekter, der adresserer disse udfordringer, hvorefter de deltager i åben konkurrence om forskningsmidlerne. Det forventes, at der vil blive uddelt ca. 25 bevillinger årligt.

”Den grønne omstilling er ekstremt vigtig og et hovedfokus for Novo Nordisk Fonden. Med dette program kommer vi til at løfte de gode forskere helt fra ph.d.-niveau. Vi vil støtte bredt, både geografisk og aldersmæssigt, så vi kan styrke forskningsmiljøet nu og sikre fremtidens rekrutteringsgrundlag,” siger Claus Felby.

Der vil løbene blive informeret om muligheden for at søge midler på Novo Nordisk Fondens hjemmeside, hvor også emnerne, ansøgningerne skal kredse om, er uddybet.

Mulighed for at søge midler 
Den første runde for ansøgninger til projektstøtte og postdoc-stipendier er åben og løber frem til den 27. august. Mere information kan ses her:

https://novonordiskfonden.dk/da/grants/project-grants-for-research-within-industrial-biotechnology-and-environmental-biotechnology/

https://novonordiskfonden.dk/da/grants/postdoctoral-fellowships-for-research-within-industrial-biotechnology-and-environmental-biotechnology/

Mere information

Anders Rosendahl, pressemedarbejder, tlf. 4048 3766, aro@novo.dk   

Billeder

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt, der skal føre til bæredygtige løsninger, der kan adressere miljø- og klimamæssige udfordringer.
Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt, der skal føre til bæredygtige løsninger, der kan adressere miljø- og klimamæssige udfordringer.
Download
Claus Felby, chef for biotekforskning, Novo Nordisk Fonden.
Claus Felby, chef for biotekforskning, Novo Nordisk Fonden.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Martin Ridderstråle afløser Jannik Hilsted som leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden18.8.2020 10:04:51 CESTPressemeddelelse

Senior Vice President og speciallæge, dr.med. Jannik Hilsted stopper som chef for Patient Care i Novo Nordisk Fonden med udgangen af februar 2021, hvorefter han vil blive tilknyttet fonden som konsulent. Jannik Hilsted har siden november 2015 stået i spidsen for Novo Nordisk Fondens samarbejde med de danske regioner og Grønlands Selvstyre om etablering af fem specialiserede Steno Diabetes Centre i Danmark og et diabetes- og livsstilscenter i Grønland. Visionen for centrene er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for personer med diabetes. Jannik afløses af Martin Ridderstråle, der er tidligere adjungeret professor i endokrinologi fra Lunds Universitet i Sverige ”Jeg vil gerne takke Jannik for en fremragende indsats gennem de seneste 5 år, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag nogle af de største bevillinger i Novo Nordisk Fondens historie. Jannik har løst den store opgave, han blev ansat til i sin tid, og jeg er glad for, at vi fortsat vil kunne drage nytte af hans e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum