Tønder Kommune

Norsktalende sønderjyde bliver ny distriktsskoleleder

Del

Christina Adelhardt fra Ribe bliver ny frontfigur for Distrikt Tønder. Efter 22 år i Norge glæder hun sig nu til at flytte tilbage til familien i Sønderjylland, hvor hun 1. september tiltræder som distriktsskoleleder.

Det bliver en erfaren skoleder med sønderjyske aner, der skal stå i spidsen for Tønder Kommunes største skoledistrikt.

Således kan 50-årige Christina Adelhardt snart kalde sig distriktsskoleleder for Distrikt Tønder, der tæller Grundskolen og Overbygningsskolen i Tønder samt Møgeltønder Skole og Digeskolen i Højer.

Christina Adelhardt kommer fra en stilling som såkaldt opvækstchef i Tingvoll Kommune i Norge. Her har hun siden 2019 blandt andet haft ansvaret for tre børnehaver, tre grundskoler og voksenundervisning.

Tidligere har hun haft en lederstilling i uddannelsesdirektoratet i Norge, ligesom hun også har været skoleleder på Dale Barneskole i Kristiansund.

Store ambitioner og visioner
Af samme årsag begår den nye distriktsskoleleder sig almindeligvis på norsk, men hun er faktisk født og opvokset i Hviding syd for Ribe. Derfor er jobbet i Tønder også en mulighed for at komme hjem til familien i Danmark og få genopfrisket de danske og sønderjyske gloser:

- Min far og mine to yngste børn på henholdsvis 20 og 22 år bor alle i Ribe. Og begge mine børn skal begynde at studere i Aarhus efter sommerferien. Så efter 22 spændende år i Norge glæder jeg mig til igen at flytte hjem til familien i Sønderjylland, fortæller Christina Adelhardt.

Med sig tager hun store ambitioner og mange visioner for folkeskolerne i Tønder Kommune:

- Jeg ønsker at bidrage til, at børn og unge skal møde en skole, hvor de lærer og udvikler sig og samtidig bevarer læringslysten. Vi skal arbejde for kreativ udforskning og skabe en mere inkluderende, praktisk og meningsfuld skole for både ansatte, forældre og elever.

Selv har Christina Adelhardt solid erfaring med lærergerningen gennem 11 år som skolelærer i Danmark og Norge, ligesom hun har taget sin læreruddannelse på Ribe Statsseminarium og en Master i Kunnskapsledelse på Universitet Nord i Norge og CBS i København.

Christina Adelhardt har 1. september sin første arbejdsdag som distriktsskoleleder for Distrikt Tønder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Akkreditering til H.M. Dronningens besøg i Tønder Kommune22.6.2022 12:40:49 CEST | Presseinvitation

Kære pressefolk, Vi håber, at I har lyst til at lægge vejen forbi Tønder lørdag den 6. august 2022, hvor H.M Dronningen besøger Tønder Kommune. Vi fremsender hermed et link, hvor I kan akkreditere jer: Tilmelding af presserepræsentanter - Tønder Kommune (toender.dk) I kan på Tønder Kommunes hjemmeside se programmet for besøget - der vil løbende blive lagt informationer ind. https://www.toender.dk/aktiv-og-oplev/h-m-dronningen-kommer-pa-besog-den-6-august-2022/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum