Esbjerg Kommune

Norsk firma bringer innovativ grøn teknologi til Esbjerg

Del

Quantafuel vil etablere sig i Esbjerg og bygge deres første ”full-scale-virksomhed” med godt 60-70 arbejdspladser. Quantafuel kan løse et af verdens store affaldsproblemer, fordi de har udviklet en teknologi, som omdanner affaldsplast til olieprodukter som bruges i produktionen af ny plastik. Første spadestik forventes inden sommer.

Illustration af Quantafuel.
Illustration af Quantafuel.

Quantafuel har netop har netop underskrevet en eksklusiv køberet på ca. 140.000 m2 jord i et erhvervsområde i Esbjerg. Til foråret forventer virksomheden at begynde at bygge en ny fabrik, som omdanner affaldsplast til fx nafta. Det kan så genbruges i plastindustrien, og dermed øges andelen af genanvendt materiale i ny plast.

Godt og grønt match

Den stærke infrastruktur omkring Esbjerg har spillet en afgørende rolle i beslutningsprocessen, da den rette placering til den kommende fabrik skulle vælges. Med beliggenheden på Veldbæk Industrivej ved Måde får Quantafuel opfyldt ønsket om at være tæt på en stor international havn. Udover Esbjerg Havn var jernbanen og den direkte motorvejsadgang også vigtige parametre.

Med til billedet hører også, at Esbjerg Kommune har sat et ambitiøst mål om at være en CO2-neutral kommune i 2030. Quantafuels forretningsmodel passer godt til den bæredygtige EnergiMetropol, og derfor glæder borgmester Jesper Frost Rasmussen sig over at byde Quantafuel velkommen.

”Selvfølgelig hører en virksomhed som Quantafuel hjemme i Esbjerg. Vi har flere virksomheder indenfor plastindustrien, og Quantafuel bidrager med en unik profil som bunder i den cirkulære økonomi. Netop bæredygtighedsaspektet er noget, som flere og flere af vores lokale virksomheder arbejder aktivt med”, siger Jesper Frost Rasmussen og løfter sløret for den intensive proces:

”Fra den første henvendelse har Quantafuel været sporet ind på mulighederne i Esbjerg, og vores taskforce-model har endnu engang vist sig yderst effektiv. På kort tid har vi identificeret et godt areal og undersøgt, om virksomhedens ønsker stemmer overens med det, som vi kan tilbyde. Arbejdet med de nødvendige godkendelser er i samarbejde med Quantafuels rådgiver allerede fastlagt i en tidsplan.”

Spadestik inden sommer

Arbejdet med miljøkonsekvensrapport, miljøgodkendelse og byggetilladelse er netop gået i gang. Da det er kendte processer, forventes de at forløbe gnidningsløst, så byggeriet af den nye fabrik kan gå i gang inden sommer næste år. Når byggeriet står færdigt, skaber Quantafuel mellem 60-70 nye arbejdspladser i Esbjerg.

”Etter en bred screening av nesten 100 mulige tomter i Danmark falt valget på Esbjerg og tomten i Veldbæk. Tomten er stor nok til å gi oss fleksibilitet ved utforming av vårt nye anlegg og Esbjerg ligger strategisk plassert i forhold til internasjonal logistikk. Det har også vært viktig at Esbjerg Kommune har stilt opp med riktige ressurser for å få til en hurtig saksgang. Når fabrikken står ferdig vil dette bli et utstillingsvindu av vår ledende teknologi innen kjemisk resirkulering av plast til resten av verden, og sannsynligvis også tiltrekke seg andre relaterte virksomheter. Det har også vært viktig for Quantafuel å etablere seg i et område med tilgang til kvalifisert arbeidskraft fra prosessindustri”, siger Quantafuel's projektleder for udbygning, Erik Rynning.

Det er målet, at fabrikken skal forarbejde 80.000 ton plastmateriale om året. Quantafuel er i gang med at industrialisere og standardisere teknologien, der skal være omdrejningspunktet i Esbjerg. På sigt skal det færdige byggeri danne grundlag for et standard-design, der kan bruges andre steder i Europa, hvor der også er brug for at genanvende plast.

Fakta om Quantafuel

Det kommende anlæg i Esbjerg vil kunne bearbejde 80.000 tons affaldsplast om året. Anlægget udgør en samlet investering på over 100 mio. euro. og vil betyde omkring 60-70 nye arbejdspladser.

Quantafuel har til formål at stoppe spild og fremme bæredygtig håndtering af Jordens ressourcer. Firmaet fra Norge har udviklet deres teknologier gennem mere end 10 år, Ved at konvertere næsten alle former for plastaffald til miljøvenlige brændsler og kemikalier, bidrager Quantafuel væsentligt til at nedbringe forurening og emissioner og samtidig skabe jobs lokalt. Quantafuels første europæiske anlæg er beliggende i Greenlab’s grønne industripark i Skive.

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Projektleder hos Quantafuel Erik Rynning, mail erik.rynning@quantafuel.com eller telefon 90936280.

Billeder

Illustration af Quantafuel.
Illustration af Quantafuel.
Download
Det kommende anlæg i Esbjerg vil kunne bearbejde 80.000 tons affaldsplast om året. Anlægget udgør en samlet investering på over 100 mio. euro. og vil betyde omkring 60-70 nye arbejdspladser.
Det kommende anlæg i Esbjerg vil kunne bearbejde 80.000 tons affaldsplast om året. Anlægget udgør en samlet investering på over 100 mio. euro. og vil betyde omkring 60-70 nye arbejdspladser.
Download
Med beliggenheden på Veldbæk Industrivej ved Måde får Quantafuel opfyldt ønsket om at være tæt på en stor international havn.
Med beliggenheden på Veldbæk Industrivej ved Måde får Quantafuel opfyldt ønsket om at være tæt på en stor international havn.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum