NorSea Group Denmark A/S

NorSea Group påbegynder internationalisering

Del

En ny kurs betyder øget samarbejde på tværs af landegrænser og en slankere organisation. Derfor tager NorSea Group Denmark afsked med en del af ledelsen for at ruste sig til fremtidens marked.

NorSea Group implementerer i løbet af 2018 en ny strategi for fremtiden, hvor virksomhedens tilstedeværelse i flere lande skal udnyttes bedre med et mere intensivt samarbejde, og hvor domicilet i Esbjerg renoveres for at skabe et center for innovation indenfor offshore. NorSea Group er således i gang med en proces med en reorganisering fra en holding-struktur til en mere integreret koncern, hvor strategisk udvikling, kompetencer og kapacitet koordineres på tværs af koncernen. Målet er at opnå en mere omkostningseffektiv og agil koncern, der kan udnytte sine kompetencer og kapaciteter mere effektivt. Der er derfor behov for at skabe en slankere og fladere organisation, hvilket betyder et farvel til en del af den lokale strategiske ledelse i form af CEO Jørn Bue Madsen, CHRO Lena Broholm Hansen og CFO Jan Thim

- NorSea Group Denmark er ikke bare en del af NorSea Group, men også af Wilhelmsen-koncernen med mere end 21.000 medarbejdere på verdensplan, og det internationale netværk vil vi være endnu bedre til at udnytte. Vi går efter at skabe en større sammenhæng på tværs af grænser, hvor vi udnytter kompetencer maksimalt, og dette er første skridt i retningen af at gøre NorSea Group stærkere og mere effektiv. Esbjerg vil fortsat være en central del af koncernen, som vil danne ramme om mange af vores aktiviteter, men vi har valgt en ny kurs, og det betyder farvel til tre dygtige, ledende medarbejdere. Jeg vil gerne takke dem for deres indsats, men vi har valgt at reorganisere og integrere selskaberne i koncernen som driftsselskaber med central koordinering, hvorfor den fremtidige organisation vil skulle afspejle en slankere driftsorganisation, udtaler bestyrelsesformand for NorSea Group, John Stangeland. Ledelsen af det danske hovedkontor kommer fremadrettet i hænderne på nuværende operationschef Jesper Høj-Hansen, der i den forbindelse skifter stillingsbetegnelse fra vicedirektør til CEO.

- Vi lever efter mottoet, at vi er dem, som er der først, og vi er dem, der bliver længst, hvilket betyder, at er vi forpligtede til at se, hvordan vi gør organisationen mest omkostningseffektiv i forhold til både det nuværende marked og fremtiden. Vi skylder også vores kunder og samarbejdspartnere at kigge lige så meget på os selv, som de har gjort på deres forretninger, og med den nye struktur vil vi skabe en slankereorganisation. Målet er på samme tid at fortsætte den igangsatte udvikling af morgendagens supply chain og at være cost leader, så vi kan konkurrere på et krævende marked, og vi kan se, at vi på denne måde kan skabe en mere rentabel forretning, fastslår Jesper Høj-Hansen, der de sidste halvandet år sammen med den øvrige ledelse har arbejdet intensivt med at effektivisere NorSea Group Denmark. Den mission får nu en international dimension, og han ser gode perspektiver i den udvikling.

- Det er en spændende proces, der venter os på gruppe-niveau, og vi kan trække på de erfaringer, som vi har gjort os her i Danmark, ligesom der er igangsat andre gode initiativer. Selvom vi siger farvel til nogle, så har vi dygtige kompetencer i huset, og vi har valgt at bibeholde antallet af medarbejdere på andre niveauer, for det giver mest mening for os i forhold til virksomhedens fremtid. Nu tidligere CEO Jørn Bue Madsen er ganske afklaret i forhold til, at næste skridt i udviklingen af det tidligere Danbor betyder markante tiltag.

- Det er en spændende proces, som hele NorSea Group er undervejs med, og det er klart, at det medfører nogle ændringer, når synergier skal dyrkes mere intensivt. Bestyrelsen har besluttet sig for en fladere struktur, og det har jeg selvfølgeligt respekt for, men jeg kommer selvfølgelig til at savne den stærke gruppe af medarbejdere, som jeg har samarbejdet med de senere år. Vi har været gennem en betydelig transformation gennem de seneste 3½ år og har nået meget langt i udviklingen og internationaliseringen af selskabet, men må nu gå skridtet videre med fuld integration i alle led inklusiv ledelse og administrative funktioner.

Nøgleord

Kontakter

Jesper Høj-Hansen, tlf: 23 74 56 87

Billeder

Information om NorSea Group Denmark A/S

NorSea Group Denmark A/S
NorSea Group Denmark A/S
Kanalen 1
6700 Esbjerg

79 11 19 00http://www.norseagroup.dk

NorSea Group Denmark

Det tidligere Danbor har siden 2014 været en del af NorSea Group, men virksomhedens historie går tilbage til 1974, hvor det danske olieeventyr var i sin begyndelse. Der er således mere end 40 års erfaring bag mottoet; vi er dem, som er der først, og vi er dem, der bliver længst.

Selskabet blev etableret som forsyningsbase til olie- og gasaktiviteterne i Nordsøen og var i mange år et datterselskab til A. P. Møller Mærsk-gruppen, hvor det opbyggede en position som en førende service- og logistikvirksomhed i offshore-, energi- og transportbranchen.

NorSea Group beskæftiger omkring 1.500 ansatte, der blandt betjener 11 supply baser til offshoreindustrien. Basen i Esbjerg er Danmarks største.

Jesper Høj-Hansen

Kom til NorSea Group Denmark i 2016 som ansvarlig for olie- og gas forretningen i NorSeaGroup Denmark efter 13 år hos Danfoss, hvor han blandt andet har global erfaring fra stillinger som Head of Global Supply Chain/Operations og Business Development Senior Director.
Han har gennem det seneste halvandet år haft fokus på at gøre olie- og gas-forretningen hos NorSea Group Denmark til cost leader samt implementering af digitalisering med blandt andet et helt nyt digitalt kundecenter.

Følg pressemeddelelser fra NorSea Group Denmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NorSea Group Denmark A/S

NSG Wind på jagt efter ny CEO27.3.2017 15:44Pressemeddelelse

Morten Basse Jensen har valgt at fratræde sin stilling som CEO i NSG Wind, hvilket skyldes uenighed om firmaets strategi fremadrettet. ”Det er naturligvis beklageligt, at vore veje skilles, og vi ønsker Morten Basse god vind fremover,” siger Jørn Bue Madsen fra Danbor, der er NSG Wind’s moderselskab. ”NSG Wind fortsætter uhindret sine aktiviteter som totalleverandør af serviceydelser til offshore vindindustrien. Vi har netop indsat Morten Magnussen som interim direktør og har igangsat en proces for at finde en ny CEO. Morten Magnussen har mere end 30 års erfaring fra offshoreindustrien og er i dag ansat i NSG Wind som Head of Sub Sea and Marine Operations,” tilføjer Jørn Bue Madsen. NSG Wind er en del af NorSea Group, der er Norges førende leverandør af base og logistikydelser til offshoreindustrien. Gruppen har 25 selskaber, der opererer inden for offshore, herunder Danbor i Danmark. www.nsgwind.com