Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nørrebro Bibliotek vinder publikumspris ved Københavns Kommunes bygningspræmiering

Del

Københavnerne har talt: Nørrebro Bibliotek er publikumsfavorit ved Københavns Kommunes bygningspræmiering. Nyindretningen af den gamle sporvognsremise indbyder til fællesskab og fordybelse, siger kultur- og fritidsborgmester.

Vinderen er fundet: Nørrebro Bibliotek vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering.

Biblioteket flyttede i 2019 sammen med Nørrebrohallen i den over 100 år gamle sporvognsremise på Den Røde Plads midt på Nørrebro. Ombygningen, der blev foretaget i forbindelse med bibliotekets indflytning, er så vellykket, at københavnerne har kvitteret med publikumsprisen ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune.

”Indflytningen af Nørrebro Bibliotek i sporvognsremisen er en kæmpe succes. Udefra er der ikke sket den store forandring, men inden for de smukke porte lander man i en lille by i byen med stræder og gader, små pladser og samlingspunkter for folk i alle aldre. Stedet indbyder i høj grad til fællesskab og fordybelse,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

I alt blev 2.707 stemmer afgivet til publikumsprisen.

Samtidig med vinderen af publikumsprisen offentliggøres de præmierede byggerier ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune.

Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere otte af årets ti nominerede byggerier: Cityringens stationer, Frihedsmuseet, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne samt Amager Bakke.

Fakta

  • Tidligere vindere af publikumsprisen:
    • 2018: Axel Towers
    • 2019: Amaryllis Hus
    • 2020: Hotel Ottilia

  • De ti nominerede byggerier ved årets bygningspræmiering var Cityringens stationer, Frihedsmuseet, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne, Amager Bakke, Charlottetårnet samt Lille Langebro.

  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

  • Almindeligvis afholdes selve præmieringen som et event i Festsalen på Københavns Rådhus. Af hensyn til den nærværende coronasituation offentliggøres de præmierede byggerier i stedet på kk.dk/bygningspraemiering.

Fotos af de præmierede byggerier kan findes via link nedenfor. Billederne kan frit benyttes ved redaktionel omtale af Københavns Kommunes bygningspræmiering. Fotograf fremgår af de enkelte billeders filnavne.

Kontakter

Victoria Rogena Holst PoulsenPressekonsulentKultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune

Tlf:61142076fw5q@kk.dk

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum