Transportministeriet

Normal drift til Bornholm

Del

Sverige åbner for transit, så der kommer normal drift til Bornholm den 1. februar. Det betyder, at der er normal drift til Bornholm fra den 1. februar på ruten Rønne-Ystad.

- Det er en rigtig godt, at det nu er lykkedes at få den svenske regering til at åbne for fuld transit til Bornholm. Det har været et meget vigtig sag for regeringen, og der er på alle niveauer blevet presset på. Bornholm er en del af Danmark, og derfor er det ikke kun et spørgsmål om, at der har været god kapacitet på de andre færgeruter og på fly. Nu får vi den normale drift på den foretrukne rute igen, men anbefalingerne om at se så få som muligt og passe godt på gælder stadig, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Det svenske indrejseforbud gælder foreløbig indtil den 14 februar, og muligheden for transit gælder fra mandag den 1. februar. Det er de svenske myndigheder, der laver de konkrete regler for transit og det er dem, der beslutter dokumentationskravene.

Indtil mandag sejler der en ekstra daglig dobbelttur mellem Køge og Rønne, og fra mandag er der igen kun en daglig afgang.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum