Norlys

Norlys vil bygge bro mellem IT-uddannelserne og erhvervslivet

Del

Et nyt samarbejde mellem Norlys og udviklingsmiljøet INCUBA skal bygge bro mellem IT-uddannelserne og erhvervslivet. Centralt for samarbejdet er et øget fokus på den digitale arbejdsplads, hvor IT-uddannelserne via innovation og forskning kommer til at spille en vigtig rolle.

I forbindelse med studiestart er Norlys fra september 2021 rykket ind i INCUBA i IT-byen Katrinebjerg i Aarhus. Energi- og telekoncernen har etableret en afdeling i udviklingsmiljøet for at være tæt på IT-uddannelserne og synliggøre fremtidige karrieremuligheder for de studerende gennem karrieredage, studiejobs, forskningsarbejde, Hackatons, praktikker med mere.

Norlys’ tilstedeværelse i INCUBA skal være med til at sikre, at flere får øjnene op for de mange muligheder, som IT-uddannelserne på Aarhus Universitet giver.

- Vi kan se, at fremtiden i højere grad får brug for digital arbejdskraft, men allerede nu fordrer vores opgaver og udfordringer, at vi som virksomhed har adgang til den nyeste viden og de dygtigste specialister. Udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at være på forkant. Omvendt er det også vigtigt at vise de studerende, at der er nødvendige og samfundsrelevante jobs både under og efter endt uddannelse. I Norlys er det essentielt, at vi har en attraktiv arbejdsplads for unge med digitale kompetencer, og derfor har det høj prioritet at samarbejdet med INCUBA skaber værdi for både de studerende og færdiguddannede, siger Morten Bilgrav, CIO hos Norlys

Danmarks IT-mekka

INCUBA Katrinebjerg ligger i kernen af Danmarks stærkeste it-miljø på Katrinebjerg i Aarhus. Her sikrer et netværk på mere end 100 virksomheder, erhvervsfremmeaktører og GTS-institutter samspil mellem erhvervslivet og it-forskningen samt it-uddannelserne på Aarhus Universitet. Derfor er det vigtigt for INCUBA at tiltrække samarbejdspartnere, som kan være med til at fremme innovationen og udviklingen inden for IT.

- Det, at vi kan få veletablerede virksomheder som Norlys ind i vores miljø, bidrager til, at forskningen og de innovative startups og idéer helt bogstaveligt møder erhvervslivet. Som Danmarks største tele- og energikoncern er Norlys desuden en vigtig bidragsyder til digitaliseringen og den grønne omstilling, hvor forskning og ny viden er afgørende for at løse fremtidens udfordringer. Derfor er det her et rigtig spændende match for INCUBA og vores startups inden for både det digitale og cleantech, udtaler Mai Louise Agerskov, CEO for INCUBA A/S

Norlys glæder sig til at samarbejde og være en del af studie- og forskningsmiljøet på Katrinebjerg. Koncernen har fra d. 1. september overtaget lokalerne og starter med at bemande de nye kontorer med energi- og telekoncernens dygtige udviklingsteam, som skal indlede samarbejdet med en masse spændende aktiviteter.

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 750.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 3.000 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum