Norlys

Norlys Vækstpulje støtter Power-to-X-formidling på Energimuseet

Del

Med et ønske om at sætte ekstra skub i den grønne omstilling har Norlys Vækstpulje bevilget 500.000 kr. til Energimuseet i Bjerringbro. Pengene skal bruges til at lære unge om ”Power to X” og måske vække interesse for en fremtidig karriere inden for energisektoren.

For Norlys Vækstpulje er det vigtigt at bevare et stærkt fokus på andelshaverne og lokalområderne. Men vækstpuljen har også fokus på at støtte innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til en grøn og digital samfundsudvikling.

Norlys Vækstpulje har derfor bevilget 500.000 kr. til Energimuseet i Bjerringbro. I samarbejde med GreenLab Skive, Hydrogen Valley i Hobro og Aalborg Universitet vil museet vise, hvordan et ”Power to X”-formidlingsforløb kan være med til at sikre en bæredygtig energiforsyning i Danmark.

En ekstra dimension på formidlingen om vedvarende energi

Projektet er målrettet folkeskolens ældste klasser og ungdomsuddannelsernes yngste klasser, og det skal blandt andet inspirere unge til at vælge et naturfagligt eller praktisk fagområde i deres videre uddannelsesforløb, da det i høj grad er disse fagområder, der skal bidrage til den grønne omstilling.

”Vi har en god og solid formidling om vedvarende energi. Primært, hvordan den bliver frembragt og hvordan den bruges. Men vi vil også gerne formidle viden til alle vores besøgende elever om, hvordan energi fra vindmøller og solceller kan gemmes og bruges til andre formål. Derfor ville vi gerne lave et Power to X forløb for primært udskolingselever og ungdomsuddannelserne. Det er svært at finde ressourcer til at udvikle, når man er et mindre museum som vores. Vi kiggede derfor rundt på forskellige fonde, og her virkede Norlys Vækstpulje som den helt rigtige til at støtte vores formidlingsforløb”, siger Teo Juel Geer, direktør på Energimuseet i Bjerringbro.

En stor bevilling fra Norlys Vækstpulje

Norlys Vækstpulje ser også projektet som et særdeles relevant tiltag, der både kan skubbe på den grønne omstilling og samtidig give unge mennesker muligheden for at være med.

”Norlys Vækstpulje handler i høj grad om at komme fællesskabet til gavn. Projektet her kan være med til at gøre det spændende og attraktivt at være en del af den grønne omstilling, uanset om du er voksen eller ung, og vi tror på, at fremtidens løsninger skal komme fra fremtidens generation. Energimuseets formidlingsforløb omkring Power to X er et vigtigt skridt i at skabe de bedste rammer for at vække en interesse hos dem, som skal udvikle disse løsninger. Derfor har vi også valgt at støtte projektet med et stort beløb, og vi glæder os meget til at se projektet folde sig ud” siger Lene Schilling Muldtofte, formand for bestyrelsen i Norlys Vækstpulje Nord.

For yderlige oplysninger kontakt:

Teo Juel Geer, direktør ved Energimuseet
TG@energimuseet.dk - 61669549

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys Vækstpulje giver værdi tilbage til dig

Norlys Vækstpulje støtter innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. Vækstpuljen uddeler et beløb hvert år – primært til gode initiativer, der gør en forskel for vores 700.000 andelshavere i ejergeografien, der rækker fra lokalområderne i det nordjyske over det midtjyske og ned til det syd- og sønderjyske.

Innovative projekter uden for ejergeografien, der understøtter grøn omstilling og/eller øget digitalisering, er også velkomne til at søge støtte fra Norlys Vækstpulje.

Særligt projekter, der har potentiale til at skabe nye arbejdspladser, eller på anden vis kan skabe værdi for store dele af befolkningen og samfundet, vil komme i betragtning.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

Norlys samler 700 medarbejdere i nyt nordjysk kraftcenter for grøn energi i Aalborg13.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Norlys etablerer nyt domicil ved Aalborgs havnefront og samler dermed tre nordjyske lokationer i ét, der skal huse koncernens aktiviteter inden for den grønne værdikæde. Det skal samtidig være ramme for en styrket relation til samarbejdspartnere og de grønne fællesskaber, der skal manifestere Aalborg og Nordjylland som et arnested for fremtidens bæredygtige løsninger.

Stofa tilbyder wifi-garanti som de første i Danmark og sænker samtidig prisen31.3.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Frustrationer over trådløst internet er noget, de fleste kender til, og i en tid præget af hjemmearbejde og hjemmeundervisning, er danskernes kvaler bestemt ikke blevet mindre. Som de første i Danmark er Norlys-ejede Stofa nu klar med en service til dem, der ønsker garanti for, at deres trådløse internet fungerer upåklageligt i hele hjemmet. Og samtidig sænker de prisen på deres 1000/1000 Mbit fiberabonnement.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum