Norlys

Norlys Vækstpulje støtter 250 projekter og initiativer med 18,6 mio. kr.

Del

Norlys Vækstpulje uddeler tre gange årligt penge til gode projekter og initiativer rettet mod Norlys’ andelshavere. Nu har puljen gennemført den første ansøgningsrunde, og 250 initiativer i Nord-, Midt-, Syd- og Sønderjylland har samlet set modtaget 18,6 mio. kr.

SE og Eniig gik i 2019 sammen og skabte Norlys. I den forbindelse besluttede energi- og telekoncernens repræsentantskab at etablere Norlys Vækstpulje. I november og december godkendte vækstpuljen de første 250 ansøgninger og har dermed bevilget 18,6 millioner kroner til gode initiativer og projekter, der kommer andelshaverne til gavn.

- Vi har modtaget mange spændende ansøgninger, og vores fire vækstpuljebestyrelser har udvalgt en lang række rigtig gode projekter, som passer ind i vækstpuljens formål. Der er blandt andet flere innovative projekter, som også peger ind i den grønne omstilling, og så er der mange små og store projekter, der bidrager til fællesskabet i lokalområderne. Vi glæder os over at kunne bakke op om de gode initiativer gennem vækstpuljen, siger Steen Thomsen, vækstpuljeansvarlig i Norlys.

Stor interesse for vækstpuljen

Norlys Vækstpulje er en videreførelse af den tidligere SE Vækstpulje, som opererede i det syd- og sønderjyske samt i et mindre område i Nordjylland. Norlys Vækstpulje dækker størstedelen af Jylland og har i denne første samlede ansøgningsrunde modtaget 999 ansøgninger, hvoraf cirka en fjerdel har fået støtte.

- Vi har fokus på projekter, der passer ind i vækstpuljens formål. Nemlig at støtte innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. Det er først og fremmest projekter, der rammer inden for vores ejergeografi - altså der hvor vores andelshavere bor. Vi er jo et andelsselskab, og det er vigtigt for os fortsat at være nærværende og synlige lokalt, siger Steen Thomsen videre.

Fra små lokale fællesskaber til store formidlingsprojekter og bæredygtige tiltag

Det er alt lige fra de helt små lokale initiativer i foreninger, sportsklubber og lignende til store innovative projekter og bæredygtige tiltag, der har fået støtte fra puljen.

- For os er det vigtigt at ramme bredt i de initiativer, vi støtter. Vores andelshavere er helt almindelige danskere, og det er dem, der skal mærke værdien af vækstpuljen. Derfor er der både plads til de mindre bevillinger på få tusinde kroner til den lokale forening og til de helt store projekter. I denne omgang har vi eksempelvis også givet 500.000 kr. til to større projekter, slutter Steen Thomsen.

Energimuseet i Bjerringbro har fået 500.000 kr. til et formidlingsprojekt omkring Power to X og Nibe Festival har tilsvarende fået 500.000 kr. til at etablere en grøn energiløsning, der kan dække festivallens strømforbrug.

Næste ansøgningsfrist til Norlys Vækstpulje er den 1. marts 2021.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys Vækstpulje giver værdi tilbage til dig

Norlys Vækstpulje støtter innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. Vækstpuljen uddeler et beløb hvert år – primært til gode initiativer, der gør en forskel for vores 700.000 andelshavere i ejergeografien, der rækker fra lokalområderne i det nordjyske over det midtjyske og ned til det syd- og sønderjyske.

Innovative projekter uden for ejergeografien, der understøtter grøn omstilling og/eller øget digitalisering, er også velkomne til at søge støtte fra Norlys Vækstpulje.

Særligt projekter, der har potentiale til at skabe nye arbejdspladser, eller på anden vis kan skabe værdi for store dele af befolkningen og samfundet, vil komme i betragtning.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

Norlys samler 700 medarbejdere i nyt nordjysk kraftcenter for grøn energi i Aalborg13.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Norlys etablerer nyt domicil ved Aalborgs havnefront og samler dermed tre nordjyske lokationer i ét, der skal huse koncernens aktiviteter inden for den grønne værdikæde. Det skal samtidig være ramme for en styrket relation til samarbejdspartnere og de grønne fællesskaber, der skal manifestere Aalborg og Nordjylland som et arnested for fremtidens bæredygtige løsninger.

Stofa tilbyder wifi-garanti som de første i Danmark og sænker samtidig prisen31.3.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Frustrationer over trådløst internet er noget, de fleste kender til, og i en tid præget af hjemmearbejde og hjemmeundervisning, er danskernes kvaler bestemt ikke blevet mindre. Som de første i Danmark er Norlys-ejede Stofa nu klar med en service til dem, der ønsker garanti for, at deres trådløse internet fungerer upåklageligt i hele hjemmet. Og samtidig sænker de prisen på deres 1000/1000 Mbit fiberabonnement.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum