Erhvervsstyrelsen

Norlys: Sikkerhed gavner vores kvalitet

Del
Et DDoS- angreb fik tele- og energikoncernen Norlys til at investere endnu mere i IT-sikkerhed, end de allerede gjorde. I en ny kampagne fortæller virksomheden med hovedsæde i Silkeborg, hvordan den i dag står stærkt på markedet, blandt andet som et resultat af en solid IT-sikkerhed.

Midt i en ellers smuk dansk forsommer blev Ken Bonefeld Nielsen vækket midt om natten af en grim nyhed.

“Min telefon ringer, og jeg tager den lidt søvndrukken. Her får jeg så besked om, at der er temmelig kraftig trafik imod vores infrastruktur, altså vores net, som ikke bør forekomme”, fortæller Ken Bonefeld Nielsen, der er Chief Information Security Officer hos Norlys.

Det stod hurtigt klart for Ken Bonefeld Nielsen og hans kollegaer, at dette angreb var et DDoS-angreb. Et DDoS-angreb er en hændelse, hvor hackeren overbelaster en hjemmeside eller andre servere så kraftigt, at den enten går helt ned eller slet ikke kan svare. Yderst belastende for alle virksomheder med en hjemmeside og især for Norlys som tele- og energikoncern.

“Formålet med angrebet var at hindre vores kunder og andre i at tilgå de services, vi har. I virkeligheden kørte alle systemerne, men man kunne bare ikke få adgang til dem”, forklarer Ken Bonefeld Nielsen.

Helt konkret dækker disse services over alt fra el og naturgas til TV, internet og telefoni. Altså dybt essentielle ydelser for forbrugeren.

Meget stort fokus på den digitale sikkerhed

Heldigvis lykkedes det Norlys at overtrumfe hackerne.

“Vi omlagde noget af trafikken og blokerede noget af den, så vi på den måde sørgede for, at de danske kunder kom igennem i stedet for de udenlandske kunder. Efter 4-5 timer var vi meget mere rolige, og cirka 24 timer senere var hvilepulsen så småt helt tilbage igen”, fortæller Ken Bonefeld Nielsen.

For virksomheder der, som Norlys, arbejder med kritisk infrastruktur, er der altid risiko for et angreb. Netop derfor peger Ken Bonefeld Nielsen på, at han og hans team altid er forberedt, og at der bliver investeret kraftigt i IT-sikkerhed fra Norlys’ side. Hændelsen har derfor blot bekræftet ham i, at det betaler sig at være godt forberedt.

“I Norlys har vi et enormt fokus på den digitale sikkerhed. Men der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at øge sikkerheden yderligere, for trusselsbilledet vokser fra dag til dag”, fortæller en alvorlig Ken Bonefeld Nielsen.

 

Kvalitet og sikkerhed går hånd i hånd

Udfordringer styrker både mennesker og de virksomheder, som de arbejder i. En oplevelse som den, Norlys var ude for, er aldrig rar, men ifølge Ken Bonefeld Nielsen finder man ofte læring i dem:

“Det interessante er, at efter min erfaring så øges kvaliteten af vores produkter og virksomhed efter sådan et angreb - ikke bare it-sikkerheden”.

En positiv Ken Bonefeld Nielsen peger på at, denne læring kan gavne Norlys:

“Det vil sige, at når vi kigger på sikkerheden, så er vi opmærksomme på vores kvalitet - så når du forbedrer it-sikkerheden, så forbedrer du kvaliteten.”

 

IT-sikkerhed som tydelig konkurrenceparameter

Norlys bruger hvert år et tocifret millionbeløb på digital sikkerhed, herunder overvågningssystemer og beredskabsplaner. Og Ken Bonefeld Nielsen kan se en meget tydelig sammenhæng mellem deres dedikerede fokus på digital sikkerhed og øget vækst.

 

Det, at vi her i Norlys har så meget fokus på cybersikkerhed, betyder, at der er nogen af vores kunder, både private men specielt erhvervskunder, som vælger os som leverandør på grund af vores it-sikkerhed”, siger han.

Norlys er dog kommet styrket ud af hændelsen, og står i dag med den klare læring, at it-sikkerheden altid kan betale sig - og at den altid kan blive endnu bedre.

Om kampagnen

SikkerDigital.dk, Erhvervsstyrelsen og Industriens Fond sætter med kampagnen ”Den sikre investering” fokus på vigtigheden af digital sikkerhed som konkurrencefordel. 8 case-virksomheder, heriblandt Norlys, står frem og fortæller åbent om IT-sikkerhedsbrud, og hvordan de har rejst sig efter et cyberangreb og styrket deres forretning. 

Gå til kampagnesiden ”Den sikre investering”

Kontakter

Billeder

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed under Erhvervsministeriet. Vi er omkring 1.000 medarbejdere - i København, Nykøbing Falster og Silkeborg - som arbejder for at skabe de bedste rammer for virksomhedernes vækst og udvikling i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye