Norlys

Norlys opgraderer Thy-Mors Energi's fibernet

Del

Moderniseringen af fibernettet giver andershavere en langt større valgfrihed mellem udbydere af internet og tv, samtidig med at det sikrer et fortsat stabilt net, der er gearet til fremtidens hastigheder.

Med en opgradering af nettet går Thy-Mors Energi foran i udviklingen mod åbne net med større valgfrihed på internet og tv. Flere serviceudbydere på nettet vil give øget valgfrihed for andelshaverne.

- Med den nye tekniske platform, som Norlys driver for os, udnytter vi potentialet i fibernettet optimalt til gavn for vores andelshavere, som forhåbentlig kan se en stor værdi i at få et bredere udvalg af både tv- og internetprodukter, forklarer Lars Thorup Nielsen, fiberchef i Thy-Mors Energi, og fortsætter:

- Og så håber vi naturligvis på, at en bredere pallette af tjenesteudbydere får flere af vores andelshavere til at vælge en fiberforbindelse, så de også kan få gavn af den fælles investering, alle andelshaverne har lavet i en digital infrastruktur i verdensklasse.

På nuværende tidspunkt tilbyder Altibox og Telenor tjenester på fibernettet i Thy og på Mors, og flere serviceudbydere forventes at blive koblet på inden udgangen af 2021 via brancheplatformen OpenNet. 

Norlys har leveret løsningen
Det nye net er blevet til gennem et samarbejde med Norlys, som servicerer og drifter selve den tekniske platform for Thy-Mors Energi. Valget af Norlys beror på selskabets ekspertise inden for projekter af denne type.

- Valget faldt på Norlys, da de er erfarne med denne type af ombygninger af fibernettet, fortæller Lars Thorup Nielsen, og fortsætter:

- Det at bygge en ny teknisk platform samtidig med at den eksisterende stadig skal køre, kræver et tæt samspil mellem alle parter og en professional tilgang til projektet, hvilket de involverede medarbejdere fortjener stor ros for at have leveret, slutter han.

Hos Norlys er man også glade for samarbejdet med fiberselskabet, som er et ud af flere selskaber, Norlys opgraderer fibernet for.

- For Norlys Tele er det strategisk vigtigt at være operatør for andre fibernetejere, da det giver både os og de fibernetejere, vi laver aftale med, fælles stordriftsfordele. Vi tror på, at vi i vores løsning sammen med OpenNet har de rette systemer, processer og kompetencer til at hjælpe netejere med at åbne deres net for flere serviceudbydere, og dermed opnå bedre indtjening på deres forretning. Thy-Mors er den første af vores fiberpartnere, som kører på den helt nyudviklede IT-platform, der også vil blive anvendt i Norlys’ egen infrastruktur fra starten af 2022. Det er spændende, at vi har fået den nye platform i luften, og vi er stolte over, at Thy-Mors Energi har valgt os som leverandør, fortæller Torben Poulsen, adm. direktør hos Norlys Tele.

For yderligere information er I velkomne til at kontakte:

Lars Thorup Nielsen, fiberchef i Thy-Mors Energi, tlf.: 72 19 88 40.
Torben Poulsen, adm. direktør hos Norlys Tele, tlf.: 61 16 55 91.

Om Norlys' fibernet:
Med et åbent fibernet på 700.000 adresser får man mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de ti serviceudbydere, der indgår i Norlys’ fibersamarbejde gennem OpenNet. Læs mere på norlys.dk/fritvalg.

Om Thy-Mors Energi:
Thy-Mors Energi er en andelsejet koncern med 44.000 andelshavere i Thy og på Mors.  
I Thy-Mors Energi tror vi på en fælles fremtid, der er elektrificeret, digital og baseret på vedvarende energi. Gennem massive investeringer i den lokale infrastruktur vil vi bidrage til at skabe de teknologiske rammer, der fortsat kan udvikle og gøre det attraktivt at bo og drive virksomhed i Thy og på Mors.  

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum