Norlys

Norlys køber IT-virksomheden Mjølner Informatics

Del

Norlys tager et markant skridt til at øge sin digitale slagkraft med købet af Mjølner Informatics. Ambitionen er at udbygge og vækste Mjølner Informatics’ eksisterende platform, og IT-virksomheden vil fortsat løse opgaver for både Norlys og sin øvrige kundebase.

Norlys står over for en stor IT-transformation, og behovet for IT-ressourcer og
-kompetencer er derfor større end nogensinde. Det har fået energi- og telekoncernen til at afsøge nye muligheder, som nu har ført til aftalen om at købe 95% af Mjølner Informatics. Den Aarhus-baserede IT-virksomhed glæder sig over at finde en ny langsigtet ejer. 

- En del af vores ejere har været med siden stiftelsen i 1988, så vi har vidst i et stykke tid, at vi stod over for et generationsskifte i vores ejerkreds. Det har været vigtigt for os at vælge vores nye ejere selv, og med Norlys har vi fundet et rigtig godt match på både kultur og værdier, men også den høje faglighed, som vi er kendt for. Vi er derfor glade for, at Norlys har valgt at bygge videre på vores platform, så vi kan fortsætte vores udvikling og vækste yderligere, siger Brian Gottorp Jeppesen, der fortsætter som CEO og medejer af en mindre andel af Mjølner Informatics.  

Selv om Norlys fremadrettet vil eje 95%, har Mjølner Informatics fortsat stor fokus på sine øvrige kunder, som efter planen skal udgøre mindst halvdelen af den samlede opgaveportefølje.  

-  Vores historie går mange år tilbage med Mjølner Informatics, som vi stiftede på basis af et nordisk forskningsprojekt, Mjølner, der var et samarbejde mellem Aarhus Universitet og en række universiteter og virksomheder i Skandinavien. Jeg er glad for, at det er lykkedes at få en aftale med Norlys, som jeg er sikker på vil være i stand til at videreføre Mjølners værdigrundlag, siger Ole Lehrmann Madsen, bestyrelsesformand i Mjølner Informatics og professor ved Aarhus Universitet. 

84 medarbejdere fra Norlys flytter til Mjølner Informatics 

At øge sin digitale slagkraft er et betydeligt indsatsområde i Norlys’ strategi, og energi- og telekoncernen står midt i en meget stor IT-transformation og udbygning af sine digitale platforme.  

- Både mængden og kompleksiteten af vores IT-opgaver er steget markant, og vores IT-organisation er derfor vokset betydeligt de seneste to år. Samtidig er vi overbeviste om, at vi også fremover skal opruste IT-området for at imødekomme den stadigt betydelige udviklingsappetit i Norlys. Derfor har vi valgt en mere offensiv strategi, hvor vi kan sikre vores fortsatte vækstrejse gennem investeringen i Mjølner Informatics - en virksomhed, der står stærkt i branchen og har et godt omdømme, siger adm. direktør i Norlys, Niels Duedahl. 

Mjølner Informatics løser i dag en række opgaver for Norlys inden for softwareudvikling. De vil sammen med Norlys’ egne aktiviteter inden for softwareudvikling, test management og IT-integrationer blive flyttet til Mjølner Informatics i forbindelse med købet med henblik på yderligere vækst. 

- 84 af Norlys’ IT-medarbejdere overgår til Mjølner Informatics, og jeg er ikke i tvivl om, at sammenlægningen bliver en succes – også kulturelt. Vores medarbejdere har i forvejen et tæt og velfungerende samarbejde blandt andet omkring forskerparken Incuba, hvor flere af vores IT-teams sidder i dag,fortæller Norlys’ IT-direktør Morten Bilgrav Mathiasen.  

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, som forventeligt vil falde på plads inden for 1-2 måneder. 

Kontakter

Anne Kjærholm Poulsen Evar,
Communication & Marketing Manager i Mjølner Informatics:
akp@mjolner.dk / 4195 3653

Anne Brandborg,
kommunikationspartner i Norlys:
annbra@norlys.dk / 2025 0830

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 750.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 2.800 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum