Norlys

Norlys investerer 1 milliard i offentlige ladestandere

Del

Der er behov for mange flere offentlige ladestandere, hvis Danmark skal understøtte den forventede vækst i elbiler. Energi- og telekoncernen Norlys vil i løbet af de kommende 3 år investere 1 milliard kroner i opsætning af ladestandere i byer, ved motorveje og på landet.

Hvis det skal være attraktivt for flere danskere at vælge en elbil, skal der være nem adgang til opladningsmuligheder, når man bevæger sig rundt i landet. Samtidig skal elbilsejere, som bor i lejlighed, og dermed ikke kan installere egen ladeboks, også have nem adgang til at lade deres elbiler. Der skal derfor investeres massivt i at udbygge ladeinfrastrukturen landet over.

- Vi har afsat 1 milliard kroner til opgaven med at etablere et stærkt hurtig- og lynladernetværk på tværs af Danmark. Dermed ønsker vi at bidrage til opbygningen af den danske offentlige ladeinfrastruktur, så vi sammen sikrer den grad af mobilitet, som et moderne samfund behøver, fortæller Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

Norlys er godt i gang med at opsætte ladeløsninger hos både private, hos en lang række erhvervsdrivende og nu altså også til fælles brug, for eksempel ved pendler-knudepunkter og andre lokationer, som trækker meget trafik.Da prisen på lyn- og hurtigladere afhænger af den konkrete ladekapacitet, er det svært at sige, præcist hvor mange der bliver opført, men de første er på vej og vil være i drift til sommer.

- Vores 600.000 private elkunder har siden januar 2021 udelukkende fået grøn strøm, og på samme måde ønsker vi at bidrage til den grønne bilisme. Det gælder i høj grad også uden for de store byer, hvor mange af vores kunder bor og lever, og med den nye investering er vi med til at sikre et sammenhængende Danmarkskort af ladestandere, siger Mads Brøgger.

Med en forventning om over 1 million elbiler på de danske veje i 2030, og med den efterspørgsel på elbiler, der nu ses, vil netop etableringen af offentlige ladeløsninger være afgørende for en succesfuld omstilling til elbilisme. Norlys har tidligere meldt ud, at man vil opsætte 300.000 private ladestandere inden 2030, men oven i dette sætter man altså nu også gang i udrulningen af offentlige ladestandere.

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 750.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 2.800 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum