Norlys

Norlys har ambitioner om at nå 1 million fiberadresser

Del

Energi- og televirksomheden har indtil nu fokuseret på at tilbyde Norlys’ egne andelshavere fibernet. Nu går koncernen ind i fiberkampen på nye markeder. De nye adresser ligger i bynære områder i Jylland, på Fyn og Sjælland og er en del af en ny og ambitiøs plan, der skal tilbyde fibernet ikke kun til andelshaverne, men også til knap 200.000 adresser uden for andelshavernes områder inden udgangen af 2023.

Norlys har over de seneste 15 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og nordjyske. I dag har Norlys sikret over 85 procent af sine andelshavere, hvilket svarer til over 625.000 danskere, adgang til den hurtigste internetforbindelse, markedet tilbyder. Med åbningen af det fulde Norlys fibernet harandelshaverne nu mulighed for selv at vælge udbyder, og det betyder flere valgmuligheder og større konkurrence på markedet. Samtidig med, at Norlys over de næste år færdiggør udrulningen for andelshaverne, er næste skridt nu at tilbyde sjællændere, fynboere og jyder uden for andelshavernes områder samme adgang til det hurtige fibernet.

- Norlys’ fornemste opgave er at skabeforbindelser mellem mennesker. Derfor har vi en ambitiøs vækstplan om at grave fiber til omtrent 200.000 husstande uden for vores ejergeografi inden udgangen af 2023. Det vil betyde højere hastigheder til kunderne, mere konkurrence og bidrage til et Danmark, der fortsat er foregangsland, når det gælder digitalisering, siger Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand for Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Nærmere bestemt er der i første omgang tale om områder på Sjælland, hvor Norlys allerede er i gang med at grave fiber til de første 20.000 kunder, der kan få glæde af det åbne fibernet med adgang til et stort antal udbydere af tv- og bredbåndsprodukter.

Nye markeder er med til at sikre udrulning for andelshavere
- Vi har en ambition om at sikre højhastighedsinternet til alle vores andelshavere inden udgangen af 2023. Det forpligter os til at levere højhastighedsbredbånd til adresser på landet og i landsbyer, som kan være meget dyre at etablere. Derfor har vi identificeret nye investeringsområder uden for de områder, andelshaverne bor. Det skal være med til at skabe bedre balance i investeringerne i udrulningen til de andelshavere, der bor i mindre befolkede områder, siger Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele, og fortsætter: Det er også vigtigt for Norlys, at vi - når vi om ganske få år er færdige med udrulningen til andelshaverne - er veletablerede i de større byområder i Danmark, hvor der er den største befolkningsvækst.

Norlys har som ejer af Danmarks største fibernet sat et mål i 2021 om at levere fiber til 50.000 nye andelshaveradresser. Når Norlys i år etablerer fiber på nye markeder, vil det samlede antal fiberadresser lande på 70.000 i 2021, hvilket er ny rekord for Norlys. Med et mål om at levere fiber til over 100.000 adresser om året de følgende år, vil det åbne fibernet, der allerede dækker 40 procent af Danmark arealmæssigt, altså vokse i størrelse – til gavn for andelshavere, kunder og serviceudbydere.

Norlys
Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er Norlys Danmarks største energi- og telekoncern.

Norlys ejer Danmarks største fibernet, Stofa, Stofa Fiber, Boxer og forsyningsselskabet N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Med et åbent fibernet på 700.000 adresser får man mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de ti serviceudbydere, der indgår i Norlys’ fibersamarbejde gennem OpenNet. Læs mere på norlys.dk/fritvalg.

For yderligere information:
Torben Poulsen, Adm. Direktør i Norlys Tele, mobil 61 16 55 91

Kontaktoplysninger for pressen:
Norlys Pressechef Josefine Kofoed, mobil 41 32 95 35

Kontakter

Billeder

Links

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 750.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 3.000 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum