Norlys

Norlys får 40.000 nye andelshavere

Del

Norlys købte elnettet i Randers og Hobro i 2019, og nu bliver de cirka 40.000 elnetkunder i de to byer andelshavere i energi- og telekoncernen. Det betyder, at Norlys fra årsskiftet 2022/2023 har samlet elnettet i de to byer med sit øvrige elnet og dermed har over 775.000 andelshavere.

Norlys købte elnettet i Randers og Hobro af Verdo i 2019. Energi- og telekoncernen er et andelsselskab, som er ejet af flere end 735.000 danske elnetkunder, og nu bliver de cirka 40.000 elnetkunder i de to byer også andelshavere i Norlys.

- Vi betalte en merpris i forbindelse med købet af elnettet, hvilket betød, at elnetkunderne i Randers og Hobro først kunne blive andelshavere i Norlys, når synergierne er realiseret. Derfor har elnettet i området været sin egen juridiske enhed siden købet i 2019. Vi har nu nået et punkt, hvor det, der bringer os i mål med den fulde synergirealisering efter købet, er at fusionere elnettet i Randers og Hobro sammen med vores øvrige elnet, siger Jesper Barslund, som er driftsdirektør i Norlys.

Flere ejerfordele for andelshaverne

Norlys har et forsyningsområde, som dækker store dele af Jylland og et elnet, der indtil 2019 grænsede op til elnettet i Randers og Hobro.

- Ved at fusionere de to elnet binder vi dem nu for alvor sammen. For kort tid siden købte vi også den resterende del af Verdos fibernet, som vi i forvejen ejede 25% af. Dermed har vi overtaget ansvaret for en betydelig del af den kritiske infrastruktur i området, og det giver os endnu bedre muligheder for at skabe ejerfordele. Derfor er vi også meget glade for, at vi nu snart kan gøre borgerne i Randers og Hobro til andelshavere i Norlys på lige fod med de mange hundredetusinde andre danskere, som vi forsyner med strøm og internet, siger Jesper Barslund videre.

Nye andelshavere kan stille op til næste repræsentantskabsvalg

Det næste valg til Norlys’ repræsentantskab finder sted i vinteren 2022/2023, og det betyder, at de 40.000 nye andelshavere kan stille op som kandidater til valget.

- Repræsentantskabet er vores øverste myndighed. Det er dem, der vælger vores bestyrelse, og som godkender de store strategiske beslutninger i virksomheden. Når vi byder elnetkunderne i Randers og Hobro velkommen som andelshavere, får de samtidig mulighed for at stille op til valget på lige fod med vores 735.000 øvrige andelshavere. Jeg kan kun opfordre folk, der brænder for grøn omstilling og digitalisering til at benytte sig af chancen for at få indflydelse i landets største energi- og telekoncern, slutter Jesper Barslund.

Norlys’ repræsentantskab godkendte fusionen af de to elnet ved et repræsentantskabsmøde i oktober, og den vil blive gennemført den 1. januar 2023.

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum