Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed

Del

Erhvervshus Nordjylland står bag den virksomhedsrettede bæredygtighedskonkurrence Tag Fat, der netop har lukket for årets tilmeldinger. Hele 124 virksomheder har tilmeldt sig, og dermed er konkurrencen sparket i gang med rekordmange deltagere i forhold til tidligere. Målet med konkurrencen – ud over at finde en vinder – er at løfte bæredygtighedsniveauet blandt deltagerne og i virksomhederne i hele Nordjylland.

Sara Skovrup fra Erhvervshus Nordjylland er klar til at igangsætte 124 nordjyske virksomheder i Tag Fat-konkurrencen
Sara Skovrup fra Erhvervshus Nordjylland er klar til at igangsætte 124 nordjyske virksomheder i Tag Fat-konkurrencen

Erhvervshus Nordjylland, regionens knudepunkt for erhvervsfremme, har netop registreret den sidste tilmelding til Tag Fat-konkurrencen, der frem mod finalen den 14. maj 2020 skal kåre den grønne regionsmester. Blandt de rekordmange tilmeldte er både virksomheder, der har stor erfaring med den grønne omstilling – og virksomheder, der bogstavelig talt er helt grønne, når det gælder bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Både de erfarne og uerfarne, der gerne vil styrke deres grønne profil og bæredygtige bundlinje, deltager i et forløb hen over foråret, hvor målet er at afdække virksomhedernes grønne potentiale, deres nuværende bæredygtighedsprofil og deres arbejde med cirkulære ressourcer og materialer. Desuden sigter Tag Fat-konkurrencen mod at klæde deltagerne endnu bedre på i forhold til forankringen af en grøn profil i virksomhedens kultur.

-          Årets mange tilmeldinger viser, at konkurrencens tema står højt på de nordjyske virksomheders dagsorden. 124 virksomheder har meldt tilmeldt sig Tag Fat-konkurrencen, og det tager vi som et tydeligt tegn på, at vi er i gang med at gå fra tanke til handling, når det gælder en miljømæssigt forsvarlig måde at drive virksomhed på. Det er også vores klare formål med konkurrencen; at vi via en strategisk indsats styrker bevidstheden og sætter fokus på en yderst relevant dagsorden, siger Sara Skovrup, projektleder på Tag Fat, der varetages af Erhvervshus Nordjylland i et tæt samarbejde med de 11 lokale erhvervskontorer, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark, Region Nordjylland, Dansk Byggeri, Dansk Industri og Aalborg Universitet.

At behovet for et skærpet fokus på den grønne dagsorden er højaktuelt, ses også i den nyligt publicerede bæredygtighedsanalyse, der er udarbejdet af Nordjysk Virksomhedspanel, som Erhvervshus Nordjylland er en del af. Analysen finder du her her.

Deltagerne i Tag Fat-konkurrencen starter med at udfylde et spørgeskema om, hvad de allerede har gjort, og hvilke grønne tiltag de påtænker at igangsætte. Derefter indstiller de 11 lokale erhvervskontorer de virksomheder, som de mener, skal gå videre. Udover konkurrenceelementet er der også fagligt input til Tag Fat-deltagerne – via blandt andet to inspirations-camps, hvor deltagerne dykker ned i det konkrete arbejde med den grønne omstilling. En del af camp-forløbene er ligeledes at sikre, at deltagerne skaber et netværk, så de efterfølgende har gode sparringspartnere på området.

De tilmeldte virksomheder, der kan ses her, tæller alt lige fra vækstiværksættere til veletablerede virksomheder og det er et bredt udsnit af brancher, der er repræsenteret.

-          Bredden blandt de tilmeldte viser, at bæredygtighed ikke kun er noget, der arbejdes med i en bestemt type virksomhed eller branche. Det er noget, alle virksomheder er nødt til at forholde sig til, og som flere og flere virksomheder har fokus på. I Erhvervshus Nordjylland har vi bæredygtighed som et gennemgående tema fra 2020, og jeg er overbevist om, at vi i løbet af Tag Fat-konkurrencen får sået en masse frø, som vi vil se spire i 2020, kommenterer Sara Skovrup.

Finaleeventet afholdes på Råt&Godt i Aalborg d. 14. maj, hvor arrangementet naturligvis afvikles bæredygtigt. Læs mere om TagFat på www.tag-fat.dk

Nøgleord

Kontakter

Projektleder i Erhvervshus Nordjylland Sara Skovrup, tlf. 24 40 09 33 / szs@ehnj.dk
Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Sara Skovrup fra Erhvervshus Nordjylland er klar til at igangsætte 124 nordjyske virksomheder i Tag Fat-konkurrencen
Sara Skovrup fra Erhvervshus Nordjylland er klar til at igangsætte 124 nordjyske virksomheder i Tag Fat-konkurrencen
Download
Download

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9210 Aalborg SØ

70210808https://ehnj.dk/

Erhvervshus Nordjylland er et af seks Erhvervshuse i Danmark, der er vedtaget ved lov og understøttes af staten og kommunerne. I Erhvervshus Nordjylland, der har en afdeling i Aalborg og en filial i Nykøbing Mors, kan alle virksomheder få kortlagt deres forretningsmuligheder af uvildige erhvervskonsulenter. Man kan trække på konsulenters specialiserede viden, og Erhvervshus Nordjylland åbner dørene til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Erhvervshus Nordjylland indtager en knudepunktsfunktion i det samlede nordjyske erhvervsfremmesystem og er derudover operatør på programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb. Erhvervshus Nordjylland står derudover i spidsen for at udvikle den regionale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland. Læs mere på www.ehnj.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Nordjylland har lige nu landets laveste ledighedsstigning30.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

For at afdække, hvor galt det står til i Nordjylland her midt i bølge to af Corona-epidemien, har Erhvervshus Nordjylland set nærmere på de seneste tal for blandt andet ledighedsudviklingen, jobmarkedet og ikke mindst digitaliseringen af erhvervslivets forretningsmodeller som en af metoderne til at ride krisen af. Sidstnævnte har blandt andet ført til lynetableringen af helt nye muligheder, når det gælder det nordjyske erhvervslivs digitalisering.

Nordjysk startup får landets bilforhandlere til at kæmpe om kunderne12.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Carshopper.dk har med Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard og Nordjysk Lånefond i ryggen udviklet et koncept, der vender bilbranchen 180 grader på hovedet. Virksomheden gør det nemlig muligt at sætte et bilønske i udbud, hvorefter landets bilforhandlere kan kæmpe om at tilbyde kunden den bedste pris. Det sikrer en nem og hurtig proces – og adskillige tusinde kroner i rabat.

Nordjysk erhvervsliv Corona-ramt på niveau med resten af landet7.4.2020 07:32:03 CESTPressemeddelelse

Det bliver ofte en selvopfyldende profeti, at det går dårligt, hvis tilstrækkeligt mange siger det. Erhvervshus Nordjylland har derfor set nærmere på de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. Her tegner der sig et billede af den nordjyske udvikling på arbejdsmarkedet gennem den aktuelle sundhedskrise. Selvom tallene er dyster læsning, klarer Nordjylland sig dog indtil videre stort set lige så godt igennem som resten af landet.