Fonden for Entreprenørskab

Nordjyske unge er suveræne og vinder tre hovedpriser ved stor iværksætterkonkurrence

Del

Ikke bare et eller to, men hele tre hold af nordjyske unge klarede sig exceptionelt godt, da knap 500 unge fra hele landet dystede på gode ideer til National Entreprenørskabsmesse torsdag den 11. februar. Her fik iværksætterdrømmene frit løb, da deltagerne pitchede deres ideer online for en række dommere fra erhvervslivet. Holdet WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium - EUC Nordvest slog dog alle de andre og løb med førstepladsen og den store præmiecheck.

Pressefoto af WO-drones
Pressefoto af WO-drones

Gennem flere måneder har 477 unge fra hele landet knoklet med at finde på og udvikle nytænkende iværksætterideer, som de skulle pitche til National Entreprenørskabsmesse. I år har de unge haft en ekstra udfordring, da de alle har haft skolegang hjemmefra, og det kan bestemt være udfordrende at nytænke og udvikle ideer på afstand af hinanden.

Det mærkede dommerne til dette års National Entreprenørskabsmesse dog ikke noget til, for elevernes ideer var både kreative og gennemførte.

Vinderholdet blev WO-drones, som består af Camilla Højgaard, Frederik Larsen, Maja Sørensen og Mikkel Bæk Christensen, der alle er elever på Morsø Handelsgymnasium under EUC Nordvest. De har opfundet en drone, der kan hjælpe landmænd med at spotte, hvor på deres marker, der er flyvehavre. Det er lovpligtigt for landmænd at bekæmpe flyvehavre, men det kan være ganske svært at finde på store arealer. Ved overflyvning af landmandens marker kan dronen identificere flyvehavre og herefter markere områderne med flyvehavre på et kort, så landmanden kan se, hvor der skal sættes ind.

- Det er rimelig vildt at vinde i dag! Det har været spændende at arbejde med vores ide, men vi har også lært, at der ikke er noget der er ”bare lige”. Det kræver masser af arbejde. Det har også vist været fedt at man bruger undervisningen på en anden måde og på sin egen virksomhed. Vores skole og vores lærer har støttet os rigtig meget i det her, lød det fra gruppen, da de vandt 1. pladsen og 5000 kroner sponsoreret af Odense Kommune. 

 

Flere nordjyske vindere på en festlig dag

Også anden- og tredjepladsen ved National Entreprenørskabsmesse gik til nordjyske hold. Andenpladsen gik til holdet Brushgum fra Aalborg Handelsskole, som har lavet tyggegummi der rengør tænderne ligesom en tandbørste og tredjepladsen gik til holdet UnShakeable, som har lavet en kopholder man kan drikke af uden at spilde selvom man har rystelser som følge af sygdom, fx Parkinsons.

Alle deltagerne præsenterede på dagen deres ideer online for erfarne erhvervsfolk, som gav eleverne feedback på ideen og bedømte elevvirksomhederne på bl.a. ideens potentiale, produktudvikling, markedsføring og økonomi. Hele 127 hold af elever havde kvalificeret sig til konkurrencen via regionale messer.

Sofie Østergaard, kendt fra bl.a. DR, var dagens vært, der styrede både deltagere, dommere og gæster igennem hele dagen, og DJ Jonas Bonnerup sørgede for god stemning. Åbningstalen stod Odenses rådmand Christoffer Lilleholt for og Odense Kommune sponsorerede præmierne til alle vinderne.

Præmieoverrækkelsen blev krydret af livemusik fra Patrick Dorgan og et inspirerende oplæg fra iværksætter og tidligere Løvens Hule-deltager Anniken Sand fra Istid. National Entreprenørskabsmesse blev sendt direkte fra Odense i lokaler stillet til rådighed af Colliers i Odense.

Oversigt over alle vinderne på dagen:

  1. plads: WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium/EUC Nordvest
  2. plads: Brushgum fra Aalborg Handelsskole
  3. plads: UnShakeable fra Morsø Handelsgymnasium/EUC Nordvest
  • Bedste HTX-hold: AlphaKidz fra Herningsholm Gymnasium
  • Bedste HHX-hold: WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium/EUC Nordvest
  • Bedste STX-hold: Nevika fra Næstved Gymnasium og HF
  • Bedste EUX-hold: Sportligth fra NEXT, Ballerup
  • Vinder af dagens bedste billede: Beautybase fra Mercantec

Den Nationale Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab og en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Alle deltagerne har arbejdet med deres idé eller produkt som en del af et skoleforløb og for mange af dem er National Entreprenørskabsmesse første gang de fremviser deres idé eller produkt offentligt. Konkurrencen har flere gange været katalysator for opstart af reelle virksomheder.

Nøgleord

Kontakter

WO-drones: Frederik Larsen, Maja Sørensen og Mikkel Bæk Christensen og Camilla Højgaard – mobil: 52391902

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, mobil: 31753481, mail: berit@ffefonden.dk

Billeder

Pressefoto af WO-drones
Pressefoto af WO-drones
Download
Teamet bag WO-drones
Teamet bag WO-drones
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Roskilde-elever vinder opfinderkonkurrencen Projekt Edison med ide om vandafvisende puder til hjemløse20.11.2020 14:17:32 CETPressemeddelelse

Fem elever fra Himmelev Skole i Roskilde vandt den 19. november førstepladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Festival 2020 for deres idé til vandafvisende pudebetræk udviklet af brugte regnjakker. Det er noget af en bedrift, da tusindvis af elever i år har været med i opfinderkonkurrencen, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. Anden- og tredjepladsen gik til elever fra Næstved og Viborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum