Frederikshavn Kommune

Nordjyske energiløsninger til indiske forbrugere

Del

Den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, besøger Energibyen Frederikshavn fredag, hvor lokale virksomheder skal inspirere ham til større bæredygtighed i hjemlandet. Samtidig skabes kontakt til et af verdens største eksportmarkeder

Energibyen Frederikshavn vil præsentere den indiske ambassadør for grønne energiløsninger, der kan bringes i anvendelse i Indien. Besøget, der finder sted i samarbejde med den nordjyske energiplatform, House of Energy, åbner samtidig døre for virksomheder i Frederikshavn kommune. Indien, der har 1,3 milliard indbyggere, og ifølge en befolkningsprognose overhaler Kina, som verdens folkerigeste land allerede i 2028, har et stort potentiale som eksportmarked. Og for jobskabelsen i Frederikshavn kommune er besøget en rambuk ind på markedet, der er verdens tredje største økonomi og har en stigende energipolitisk bevidsthed.

”Indiens indbyggertal er på vej mod halvanden milliard. Dermed er Indien et af de markeder, hvor danske virksomheder kan høste det største udbytte. Det giver derfor virkelig god mening at knytte kontakter til Indien og vise vores lokale potentiale frem. For Energibyen Frederikshavn er sådan et besøg noget, vi tager i mod med stolthed, fordi betydningen af at udlandet har fået øje på os, er enorm. Det viser også, at det samarbejde Energibyen har med virksomhederne i Frederikshavn kommune, om energiløsninger og eksportmuligheder, har aftagere og kan skabe resultater,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Løsning der virker

Et af dagens indslag er samarbejdet mellem Forsyningen, det lokale fjernvarmeselskab, og MAN Diesel & Turbo, der leverer overskudsvarme fra virksomhedens testcenter i Frederikshavn. Overskudsvarmen fra testcenterets kølevand, udstødningsgas og elektricitet opvarmer 250 private hjem i Frederikshavn.

“MAN Diesel & Turbo er stolt bidragsyder til et mere bæredygtigt samfund. Vi arbejder for at udnytte overskudsvarmen, som vores testcenter genererer, når vi tester motorer. Vi forventer mere aktivitet i testcenteret, som dermed vil øge varmeproduktionen. Vi regner med, at MAN Diesel & Turbo i fremtiden vil producere 15-20 procent af varmen til det lokale fjernvarmeselskab i Frederikshavn, et samarbejde der giver mening”, siger Poul Knudsgaard, direktør, MAN Diesel & Turbo Frederikshavn.

Programmet begynder kl 10.30 på MAN Diesel &Turbo Testcenter i Frederikshavn, fortsætter til Knivholt Hovedgård i Frederikshavn - og en introduktion til Energibyen - hvorefter der er frokost med borgmester Birgit S. Hansen. Kl 14.00 er der besøg på rensningsanlægget i Skagen, der netop er optimeret, så der spares 2000 ton CO2 om året.

For yderligere oplysninger kontakt:

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune, +45 4032 4591

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum