Erhvervshus Nordjylland

Nordjysk startup får landets bilforhandlere til at kæmpe om kunderne

Del

Carshopper.dk har med Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard og Nordjysk Lånefond i ryggen udviklet et koncept, der vender bilbranchen 180 grader på hovedet. Virksomheden gør det nemlig muligt at sætte et bilønske i udbud, hvorefter landets bilforhandlere kan kæmpe om at tilbyde kunden den bedste pris. Det sikrer en nem og hurtig proces – og adskillige tusinde kroner i rabat.

Lasse Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk
Lasse Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk

Carshopper.dk er stiftet af den tidligere forsikringsassurandør Lasse Overgaard Nielsen og har allerede introduceret de første kunder til en helt ny måde at købe bil på. I stedet for at kunderne selv skal ud og forhandle pris og køre rundt i landet efter det bedste tilbud, tilbyder Carshopper nemlig at sætte et helt specifikt bilønske i udbud på virksomhedens onlineportal. Herefter kan bilforhandlere over hele landet kæmpe om at strikke det bedste tilbud sammen. Det skaber en helt ny dagsorden i bilbranchen, idet forhandlerne også kan gå ind på udbuddet og underbyde hinanden – til kundens fordel. Carshopper er samtidig også en udvidelse af forhandlernes normale kundeområde, da de pludselig får mulighed for at byde på bilønsker fra hele Danmark og ikke kun deres eget geografiske område.

Sideløbende med investeringen fra Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard har Erhvervshus Nordjyllands Fundracing-forløb banet vej for kapital fra Nordjysk Lånefond til den fortsatte udvikling af konceptet. Fundracing-forløbet har ifølge Carshopper været nøglen til en succesrig forberedelse af præsentationen af forretningsidéen for relevante kapitalkilder.

-          Vi har været i gang i halvandet år og har senest været gennem et fire måneder langt forløb med Erhvervshus Nordjylland, hvor vi har fået uvurderlig vejledning. Det skræddersyede forløb har sikret, at vi har proppet motoren med lige netop det, der appellerer til en kapitalkilde, og derfor er det ret smertefrit faldet i hak med hele to stærke kapitalpartnere. Samlet set har vi høstet en syvcifret investering, og det gør, at vi nu kan sætte fuldt tryk under vores udrulning og videreudvikling af konceptet, siger Lasse Overgaard Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk A/S.

Erhvervshusets Fundracing-forløb, hvoraf Aalborg Universitet ligeledes er en del, sikrer 91 procent af deltagerne ekstern finansiering. Som startup eller allerede etableret virksomhed følger man et forløb, hvor deltagerne bl.a. får hjælp til at lægge en forretningsplan, afdække sit kapitalbehov inkl. budgetmateriale og videopitche forretningsidéen for et panel af kapitalkilder. De tæller bl.a. Innovationsfonden, Vækstfonden, Sparekasserne Kronjylland og Vendsyssel, Nordjysk Lånefond, Lendino, Flexfunding og private investorer. Fundracing-forløbet er unikt i Danmark, fordi det tager udgangspunkt i, hvad kapitalkilderne lægger vægt på.

-          Hele formålet med Fundracing.dk er at bringe deltagerne så direkte som muligt i en position, hvor deres case appellerer til en kapitalkilde. Det er her, mange virksomheder går fejl, fordi de ganske enkelt ikke ved, hvad det er, de skal levere varen over for en finansiel partner. Det er et meget intenst, men også særdeles effektivt forløb, hvor næsten alle hidtil er lykkedes med at finde kapital. Carshopper er et glimrende eksempel på en super skalerbar virksomhed med et unikt koncept, hvor vi med den rette vejledning sammen med stifteren har skabt en stærk case for ekstern kapital, kommenterer Michael Rieland Sørensen, forretningsudvikler med speciale i finansiering hos Erhvervshus Nordjylland.

Samlet set har Carshopper høstet en millioninvestering, og det er især platformens nye take på det at købe bil, der har været med til at tiltrække investorernes interesse.

-          Konceptet er skalerbart, nytænkende og til både forbrugernes og forhandlernes klare fordel. Derfor tøvede jeg ikke et sekund med at stille en investering til rådighed for virksomhedens fortsatte ekspansion, siger Henrik Nordby Østergaard, der i 2000 var medstifter af Just-Eat-kæden.

Carshopper har foreløbigt hjulpet 50 bilkøbere i mål med at finde deres idealbil, og erfaringerne viser, at man efter en auktionsrunde på 48 timer, hvor forhandlerne har underbudt hinanden, typisk opnår en gennemsnitsbesparelse på 15 – 20.000 kroner. Læs mere på www.carshopper.dk

Nøgleord

Kontakter

Lasse Overgaard Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk A/S, tlf. 23 81 91 16 / ln@carshopper.dk
Michael Rieland Sørensen, forretningsudvikler, Erhvervshus Nordjylland, tlf. 31 10 38 84 / MRS@ehnj.dk
Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Lasse Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk
Lasse Nielsen, adm. direktør i Carshopper.dk
Download
Carshopper har skabt en helt ny  markedsplads for køb af biler, der kommer både forbrugere og bilforhandlere til gode.
Carshopper har skabt en helt ny markedsplads for køb af biler, der kommer både forbrugere og bilforhandlere til gode.
Download

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9210 Aalborg SØ

70210808https://ehnj.dk/

Erhvervshus Nordjylland er et af seks Erhvervshuse i Danmark, der er vedtaget ved lov og understøttes af staten og kommunerne. I Erhvervshus Nordjylland, der også har en filial i Nykøbing Mors, kan alle virksomheder få kortlagt deres forretningsmuligheder af uvildige erhvervskonsulenter. Man kan trække på konsulenters specialiserede viden, og Erhvervshus Nordjylland åbner dørene til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Erhvervshus Nordjylland indtager en knudepunktsfunktion i det samlede nordjyske erhvervsfremmesystem og er derudover operatør på programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb. Erhvervshus Nordjylland står derudover i spidsen for at udvikle den regionale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland. Læs mere på www.ehnj.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Nordjylland har lige nu landets laveste ledighedsstigning30.9.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For at afdække, hvor galt det står til i Nordjylland her midt i bølge to af Corona-epidemien, har Erhvervshus Nordjylland set nærmere på de seneste tal for blandt andet ledighedsudviklingen, jobmarkedet og ikke mindst digitaliseringen af erhvervslivets forretningsmodeller som en af metoderne til at ride krisen af. Sidstnævnte har blandt andet ført til lynetableringen af helt nye muligheder, når det gælder det nordjyske erhvervslivs digitalisering.

Nordjysk erhvervsliv Corona-ramt på niveau med resten af landet7.4.2020 07:32:03 CEST | Pressemeddelelse

Det bliver ofte en selvopfyldende profeti, at det går dårligt, hvis tilstrækkeligt mange siger det. Erhvervshus Nordjylland har derfor set nærmere på de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. Her tegner der sig et billede af den nordjyske udvikling på arbejdsmarkedet gennem den aktuelle sundhedskrise. Selvom tallene er dyster læsning, klarer Nordjylland sig dog indtil videre stort set lige så godt igennem som resten af landet.

Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed8.1.2020 08:36:59 CET | Pressemeddelelse

Erhvervshus Nordjylland står bag den virksomhedsrettede bæredygtighedskonkurrence Tag Fat, der netop har lukket for årets tilmeldinger. Hele 124 virksomheder har tilmeldt sig, og dermed er konkurrencen sparket i gang med rekordmange deltagere i forhold til tidligere. Målet med konkurrencen – ud over at finde en vinder – er at løfte bæredygtighedsniveauet blandt deltagerne og i virksomhederne i hele Nordjylland.