Landbrug & Fødevarer

Nordjysk landmandsfamilie får Familielandbrugets initiativpris

Del
I toppen af Vendsyssel i Uggerby ved Hjørring bor Erik og Irene Rasmussen på gården ”Håbet”. De modtager Familie Landbrugets Initiativpris 2020 for deres landmandskab, hvor de inddrager unge mennesker med særlige udfordringer i driften på gården.

Erik Rasmussen har som alle andre landmænd nok at se til med 75 malkekøer i stalden, 130ha jord som skal dyrkes og en del maskinstationsarbejde ved siden af. Alligevel har han sammen med sin kone Irene valgt, at der også skal være tid og plads til at åbne gården op for unge mennesker med særlige behov eller andre udfordringer. De unge mennesker bliver ansat på gården som praktikanter eller medhjælpere, og her oplever de stabilitet, sikkerhed og ikke mindst masser af hjerterum. Det er noget, man ifølge Lone Andersen, formand for Familielandbruget, skal anerkende:

- Det betyder rigtig meget, at de unge kan komme ud og få nogle faste rammer i en hverdag. Det giver dem måske lige præcis et skub fremad i den rigtige retning, og de får selvtillid og tro på sig selv. Det kan jo være meget afgørende for unge mennesker, der ikke ved, hvad de vil, at der er nogen, der har tid og hjerterum til at hjælpe dem godt på vej. Det har Erik og Irene.

Erik og Irene har blik for de unges potentiale, og flere af de unge, som har været i praktik på gården, er selv gået i gang med landbrugsuddannelsen.

Et mindre landbrug med et stort hjerte

Lone Andersen forklarer, at det i dag er mere sjældent, at man møder folk som Erik og Irene, og derfor er hun ekstra glad for, at Familielandbruget i år kan være med til give dem den anerkendelse, de fortjener for deres engagement:
- I dag hvor gårdene bliver meget større og hvor ting skal være rigtig effektive, er der ofte ikke plads til for eksempel unge med forskellige udfordringer. Derfor er jeg glad for, at vi kan være med til give en ekstra erkendelse af, at Erik og Irene har valgt det til som en del af deres måde at drive landbrug på.

”Håbet” er et familielandbrug i sin tydeligste forstand. De unge mennesker, som er kommet pågården igennem tiden, er blevet en del af familien og flere af dem bliver ved med at komme i hjemmet.

Foruden landmand Erik arbejder parrets søn, Andreas, også på gården og selvom Irene har arbejde udenforhjemmet, er hun også aktiv i mange projekter på gården.

- Da vi var besøg, havde Irene lige lavet et gammelt hønsehus om til en gårdbutik, så der er heletiden gang i noget og de tager mange forskellige initiativer – også i lokalområdet”, fortæller Lone Andersen.

Vinderen offentliggøres på Familielandbrugets årsmøde mandag d. 5. oktober. Med prisen følger en præmiepå 10.000 kr. kroner.

Kontakter

Yderligere kontakt via presserådgiver Mille Marie Christensen, 61702047, mail: Mic@lf.dk

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye