Erhvervshus Nordjylland

Nordjysk erhvervsliv Corona-ramt på niveau med resten af landet

Del

Det bliver ofte en selvopfyldende profeti, at det går dårligt, hvis tilstrækkeligt mange siger det. Erhvervshus Nordjylland har derfor set nærmere på de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. Her tegner der sig et billede af den nordjyske udvikling på arbejdsmarkedet gennem den aktuelle sundhedskrise. Selvom tallene er dyster læsning, klarer Nordjylland sig dog indtil videre stort set lige så godt igennem som resten af landet.

Adm. direktør Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland
Adm. direktør Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjyllands analyseafdeling har hen over weekenden bearbejdet den seneste Corona-rapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Den viser, at landsdelene indtil videre følges nogenlunde ad i forhold til stigningen i antallet af nyledige samt faldet i antallet af opslåede stillinger.

Et interessant tal, der vidner om en vis nedgang i erhvervslivet, er netop ændringen i antallet af opslåede stillinger. I perioden fra 8. marts til 1. april er antallet af opslåede stillinger faldet med 21,4 procent for hele landet. Region Sydjylland har oplevet det største fald med 26,2 procent, mens Nordjylland på dette område kun er faldet med 15,1 procent – altså et fald, der ligger under landsgennemsnittet. Til sammenligning er Østjylland faldet med 18,1 procent, selvom de lige nu har landets mindste procentvise stigning i antallet af Corona-ledige (se nedenfor).

Stort set alle tal er lige nu forbundet med en væsentlig usikkerhed, da tingene udvikler sig dagligt både i positiv og negativ retning. Dog tegner der sig et billede af, at Nordjylland ligger cirka på niveau med landsgennemsnittet, når det gælder antallet af personer, der er meldt ledige siden Corona-krisens begyndelse. Vestjylland ligger til gengæld lidt højere, mens Østjylland er den region, der indtil videre har registret den laveste procentvise stigning i antal nyledige.

Konkret er antallet af personer, der er ledighedsmeldte i perioden 9. marts til 1. april – fratrukket dem, som er kommet i arbejde i samme periode – på landsplan opgjort til 44.130. Det er en stigning på 33,5 procent sammenlignet med før Corona-krisen. Til sammenligning har Nordjylland fået 5.241 ekstra ledige siden sundhedskrisens begyndelse, hvilket er en stigning på 34,0 procent.

Antallet af ledige i Nordjylland som følge af Corona er jf. tal fra 1. april ca. 1,7 procent ud af en samlet beskæftigelse på ca. 300.000 i Nordjylland. Det er et tal, som helt sikkert havde været markant højere, såfremt Regeringen ikke havde lanceret de forskellige hjælpepakker til erhvervslivet, vurderer analysechef Søren Tranberg i Erhvervshus Nordjylland.

-          Baseret på de seneste tal ser det ud til, at landsdelene er nogenlunde lige hårdt ramt. Vi må antage, at der lige nu er relativt stor statistisk usikkerhed, men det ser ud til, at Nordjylland indtil videre klarer sig fornuftigt og ligger på niveau med resten af landet. Der er ofte fare for, at en slags selvopfyldende profeti indtræder, hvis der er for stor fokus på, at alting er gået i stå. Det er det ikke. Virksomhederne har taget virkelig godt imod den hjælp, de kan få, og vi kan se, at det meget tætte erhvervsrettede hjælpesamarbejde mellem Erhvervshus Nordjylland, de lokale erhvervskontorer, brancheorganisationerne, bankerne og alle øvrige aktører virker efter hensigten. Det skal vi holde fast i, så vi kommer bedst muligt gennem krisen, kommenterer Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland.  

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland Lars Erik Jønsson, tlf. 20 66 68 21 / lej@ehnj.dk

Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Adm. direktør Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland
Adm. direktør Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland
Download

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9210 Aalborg SØ

70210808https://ehnj.dk/

Erhvervshus Nordjylland er et af seks Erhvervshuse i Danmark, der er vedtaget ved lov og understøttes af staten og kommunerne. I Erhvervshus Nordjylland, der også har en filial i Nykøbing Mors, kan alle virksomheder få kortlagt deres forretningsmuligheder af uvildige erhvervskonsulenter. Man kan trække på konsulenters specialiserede viden, og Erhvervshus Nordjylland åbner dørene til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Erhvervshus Nordjylland indtager en knudepunktsfunktion i det samlede nordjyske erhvervsfremmesystem og er derudover operatør på programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb. Erhvervshus Nordjylland står derudover i spidsen for at udvikle den regionale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland. Læs mere på www.ehnj.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Nordjylland har lige nu landets laveste ledighedsstigning30.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

For at afdække, hvor galt det står til i Nordjylland her midt i bølge to af Corona-epidemien, har Erhvervshus Nordjylland set nærmere på de seneste tal for blandt andet ledighedsudviklingen, jobmarkedet og ikke mindst digitaliseringen af erhvervslivets forretningsmodeller som en af metoderne til at ride krisen af. Sidstnævnte har blandt andet ført til lynetableringen af helt nye muligheder, når det gælder det nordjyske erhvervslivs digitalisering.

Nordjysk startup får landets bilforhandlere til at kæmpe om kunderne12.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Carshopper.dk har med Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard og Nordjysk Lånefond i ryggen udviklet et koncept, der vender bilbranchen 180 grader på hovedet. Virksomheden gør det nemlig muligt at sætte et bilønske i udbud, hvorefter landets bilforhandlere kan kæmpe om at tilbyde kunden den bedste pris. Det sikrer en nem og hurtig proces – og adskillige tusinde kroner i rabat.

Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed8.1.2020 08:36:59 CETPressemeddelelse

Erhvervshus Nordjylland står bag den virksomhedsrettede bæredygtighedskonkurrence Tag Fat, der netop har lukket for årets tilmeldinger. Hele 124 virksomheder har tilmeldt sig, og dermed er konkurrencen sparket i gang med rekordmange deltagere i forhold til tidligere. Målet med konkurrencen – ud over at finde en vinder – er at løfte bæredygtighedsniveauet blandt deltagerne og i virksomhederne i hele Nordjylland.