LEO Fondet

Nordic Capital gennemfører investering i LEO Pharma

Del

LEO Fondet og Nordic Capital har nu formelt afsluttet handlen, der gør Nordic Capital til minoritetsejer af LEO Pharma. Partnerskabet mellem LEO Fondet og Nordic Capital skal understøtte LEO Pharmas ambitiøse vækststrategi og styrke virksomhedens position inden for medicinsk dermatologi.

LEO Fondet og Nordic Capital meddeler i dag, at Nordic Capitals investering i LEO Pharma, der blev annonceret i marts, nu formelt er gennemført. Med en investering på EUR 450 millioner er Nordic Capital blevet minoritetsejer af LEO Pharma og dermed partner med LEO Fondet, som fortsat er virksomhedens kontrollerende ejer.

”Vi er meget glade for at afslutte handlen og starte et nyt kapitel i LEO Pharmas historie. Med LEO Fondet som virksomhedens langsigtede, kontrollerende ejer og Nordic Capital som partner og medejer, får LEO Pharma det bedst mulige fundament for fremtidig udvikling og succes. Vi er overbeviste om, at denne nye ejerskabsmodel kan bidrage til realiseringen af LEO Pharmas betydelige potentiale – og vi ser meget frem til samarbejdet med Nordic Capital,” siger Jesper Mailind, CEO i LEO Fondet.

Nordic Capital er en af de mest aktive og erfarne investorer inden for sundhedsområdet på globalt plan. Selskabet har en lang erfaring med investeringer i innovative virksomheder og har med succes opbygget brancheførende virksomheder i tæt samarbejde med ledelsesteams og medarbejdere. Siden 1989 har Nordic Capital investeret mere end EUR 7 milliarder fordelt på 29 investeringer på sundhedsområdet i Europa og Nordamerika. Inden for medicinalindustrien omfatter Nordic Capitals nuværende og tidligere porteføljevirksomheder eksempelvis Advanz Pharma, Acino, Nycomed, Fougera, Biovitrum og Meda. Nordic Capital har i dag 14 porteføljeselskaber indenfor sundhedssektoren med ca. 44.000 ansatte og en samlet omsætning på mere end EUR 6 milliarder.

Kontakter

LEO Fondet
Signe Krabek, Head of Communication and Public Affairs 
Tlf: +45 20 49 68 69 
E-mail: signe.krabek@leo-foundation.org

Information om LEO Fondet

LEO Fondet
LEO Fondet
Lautrupsgade 7, 5. Sal
2100 København Ø

http://www.leo-foundation.org

Om LEO Fondet
LEO Fondet er en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde og engageret ejer af medicinalvirksomheden LEO Pharma. Fondet har som primært formål at sikre virksomhedens langsigtede udvikling og succes som en global leder inden for dermatologi, der leverer konkurrencedygtige resultater. Udover ejerskabet af LEO Pharma uddeler Fondet filantropisk støtte til international forskning i hud og hudsygdomme og arbejder for at gøre Danmark til et globalt fyrtårn inden for hudforskning.

LEO Fondet har en formue på ca. DKK 16 mia. Afkast fra investering af formuen skal sikre evnen til at understøtte LEO Pharmas langsigtede udvikling samt Fondets filantropiske aktiviteter.

www.leo-foundation.org  

Om Nordic Capital 
Nordic Capital er en førende private equity investor med et stærkt engagement i at skabe stærke og bæredygtige virksomheder gennem operationelle forbedringer og vækst. Nordic Capital fokuserer på udvalgte regioner og sektorer, hvor fonden har stor erfaring og dokumenterede resultater. Kernesektorerne for Nordic Capital er sundhed, teknologi og betalingsløsninger, finansielle tjenester samt industrielle produkter og forretningsydelser. Nøgleregioner for Nordic Capital er især Europa, men på sundhedsområdet er der tale om et globalt fokus. Siden etableringen i 1989 har Nordic Capital investeret mere end 17 milliarder euro i tæt ved120 virksomheder. Nordic Capital Advisors har lokale kontorer i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Storbritannien og USA, der hver for sig eller samlet benævnes Nordic Capital Advisors.

www.nordiccapital.com

Footnote: “Nordic Capital” refers to any, or all, Nordic Capital branded funds and vehicles and associated entities. The general partners of Nordic Capital’s funds and vehicles are advised by several non-discretionary sub-advisory entities, any or all of which is referred to as “Nordic Capital Advisors”. 

Om LEO Pharma
LEO Pharma er en globalt førende virksomhed inden for medicinsk dermatologi. Virksomheden har en robust pipeline og tilbyder en bred vifte af behandlinger og behandlingstyper. LEO Pharma blev dannet i 1908 som Danmarks første medicinalvirksomhed – og med en høj innovationsgrad har man i årtier drevet forskning og udvikling for at kunne tilbyde nye innovative behandlinger til patienter med hudsygdomme. LEO Pharma har hovedsæde i Danmark og har 6.000 ansatte. Virksomhedens behandlinger sælges i 130 lande og hjælper hvert år mere end 93 millioner patienter.

www.leo-pharma.com  

Følg pressemeddelelser fra LEO Fondet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.