DI Randers-Norddjurs

Norddjurs er blandt landets mest effektive kommuner

Del

Virksomhederne i Norddjurs er blevet meget mere tilfredse med kommunens behandling af deres sager. Norddjurs Kommune ligger nemlig i top-ti over de kommuner, som er bedst til at behandle virksomheders miljø- og byggesager og sager om sygedagpenge.

I DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder de lokale virksomheder, er Norddjurs den sjettebedste kommune i hele landet til at ekspedere virksomhedernes papirarbejde. Det gælder eksempelvis behandling af virksomhedernes sygedagpengesager og miljøgodkendelser.

- Det er flot, at Norddjurs Kommune nu er nået op på en topplacering i kommunal sagsbehandling. Jeg ved, at kommunen har lanceret en ny erhvervspolitik, der lægger linjen for udvikling og vækst i området. Og politikerne i byrådet virker interesserede i at skabe gode rammevilkår for virksomhederne. Blandt andet har kommunen ikke opkrævet byggesagsgebyr siden starten af 2015, siger formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup.

Kommunens arbejde med at tiltrække nye medarbejdere er også blevet bedre. Her går kommunen 24 pladser frem i DI’s undersøgelse. Det er et område, som optager virksomhederne i høj grad. 35 pct. af dem peger på, at kommunens indsats for at skaffe flere hænder og hoveder, er det vigtigste for deres mulighed for at vækste.

Desværre er den flotte fremgang ikke nok til at hæve gennemsnittet for kommunens samlede erhvervsvenlighed. Her går Norddjurs Kommune tilbage med 16 pladser siden sidste år. Det er kommunens dårligste placering i alle de otte år, som DI har undersøgt kommunernes erhvervsklima – nemlig en 84. plads.

- Når kommunen alene på den statistiske del af undersøgelsen ligger på anden laveste placering, så er det op ad bakke at opnå en god samlet placering. Ellers er det især på kommunens image, velfærdsservice og information og dialog, at kommunen har mistet opbakning blandt virksomhederne, siger Per Hastrup.

De statistiske forhold som f.eks. borgernes uddannelsesniveau, skatte- og afgiftstrykket og antallet af nystartede virksomheder tæller også i DI’s undersøgelse. Tilbagegangen skyldes også virksomhedernes overordnede vurdering af kommunens erhvervsklima, der lige som statistikken trækker ned.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2017:

- DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf.: 2949 4606 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, mail: jlra@di.dk, tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Randers-Norddjurs

DI Randers-Norddjurs
DI Randers-NorddjursFor yderligere information om DI Randers-Norddjurs:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum