Læger uden Grænser (MSF)

Nødhjælp og humanitært personale nægtes adgang til Gaza

Del
Siden luftbombardementerne begyndte i Gaza, er Læger uden Grænser blevet nægtet adgang til området. Organisationen har allerede folk i Gaza, men kan ikke få tilladelse til at sende yderligere hjælp ind. Det er nødvendigt med adgang nu, hvis en større katastrofe skal afværges, advarer organisationen.

Mens kampene mellem det israelske militær og væbnede palæstinensiske grupper fortsætter med uformindsket styrke, stiger behovet for hjælp til sårede og fordrevne indbyggere i Gaza. Men den nødvendige humanitære hjælp kan Læger uden Grænser ikke få frem til patienterne, for så sent som i dag, torsdag, er organisationen blevet afvist ved overgangen til Gaza.

”I dag er Læger uden Grænsers hold igen blevet nægtet tilladelse til at krydse fra Israel ind i Gaza. Det er nu mere end 10 dage siden, at det israelske bombardement i Gaza begyndte, og de humanitære behov stiger med flere end 1.400 mennesker såret og titusindvis fordrevne,” siger Ely Sok, der er leder af Læger uden Grænsers arbejde i de besatte områder.

Allerede nu har det enorme konsekvenser for det i forvejen pressede sundhedssystem i Gaza, fortæller han:

”Sundhedssystemet, som oplever mangler, selv når der ikke falder bomber, er løbet tør for nøgleremedier til behandling af sårede, såsom poser med blod. Vi ved stadig ikke, hvornår vores hold får lov til at krydse grænsen ind i Gaza, så de kan hjælpe vores kolleger, som allerede er der.”

Han understreger, at adgang for hjælp er afgørende nu.

”Det er nødvendigt at åbne overgangen mellem Israel og Gaza, og der skal gives adgang til humanitært personale og nødhjælp for at afværge en større katastrofe,” siger Ely Sok.

Mellem den 10. og 18. maj har israelske luftangreb og bomber dræbt 213 mennesker, heriblandt 61 børn. Det oplyser de palæstinensiske sundhedsmyndigheder.

10 voksne og to børn er blevet slået ihjel i Israel af raketter og missiler fra væbnede palæstinensiske grupper.

Læger uden Grænsers projektkoordinator Aymen al Djaroucha bor i Gaza og fortæller, at veje, huse og lejligheder bliver ramt, og at man hele tiden hører eksplosioner.

”Angrebene er konstante, nat og dag. De stopper aldrig. Intensiteten af bomberne og graden af vold har vi ikke set før. Beskydningerne kommer alle steder fra: Fra fly på himlen, fra tanks på jorden, fra både på Middelhavet. Det, vi gennemlever, er forfærdeligt,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Pressetelefon, Læger uden Grænser

Tlf:29702979

Information om Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser (MSF)
Strandlodsvej 44
2300 København S

+45 39 77 56 00http://msf.dk/

Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling

Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Blokade tvinger Læger uden Grænser til at standse behandling af underernærede børn i lejr i Sudan18.10.2024 12:15:00 CEST | Pressemeddelelse

5.000 børn med akut underernæring i Zamzam-lejren i det nordlige Darfur i Sudan kan ikke længere få behandling. Det er en konsekvens af, at landets stridende parter blokerer vejene til området, og derfor kan Læger uden Grænser og andre ikke få mad, medicin og andre vigtige forsyninger ind. I slutningen af september løb Læger uden Grænser tør for forsyninger, så blandt andre 2.900 børn med alvorlig akut underernæring nu må undvære behandling. Det er kun på organisationens hospital med 80 senge, at man fortsat kan tage imod patienter. Og det er begrænset til de børn, som er i størst risiko for at dø. ”Der er et meget presserende behov for, at der kommer langt flere forsyninger som mad og ernæringsbehandling ind til en befolkning, som i øjeblikket er i en katastrofal situation," siger Michel-Olivier Lacharité, som leder Læger uden Grænsers akutberedskab i Sudan. De seneste uger er der kommet begrænsede forsyninger ind, men det er alt for lidt til at kunne dække de massive behov hos de man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye