Det Kongelige Teater

Nøddeknækkeren får helt eksklusivt premiere på Kgl Xtra

Del

George Balanchines ultimative juleklassiker og tusindvis af danskeres juletradition kan streames helt gratis på Kgl Xtra.

Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg

Da Det Kongelige Teater lukkede ned den 9. december betød det også at tusindvis af danskere ville gå glip af årets juleforestilling, nemlig George Balanchines Nøddeknækkeren®. Men nu får de og mange flere alligevel mulighed for at se den klassiske juleballet, når vi fra lørdag den 12. december helt eksklusivt viser den på Kgl Xtra – og som alle andre forestillinger på Xtra er den gratis.

”På Det Kongelige Teater kan vi ikke sige ’jul’ uden at sige ’Nøddeknækkeren’. Derfor skar det også en hel del i hjertet, da vi som følge af de nye restriktioner mod covid-19 smittefaren måtte lukke teatret og aflyse årets ultimative juleklassiker. Men julen er som altid fuld af mirakler og det glæder mig helt enormt, at vi nu får mulighed for at vise den fantastiske forestilling på Kgl Xtra,” siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen.

Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

Nøddeknækkeren kan ses helt gratis på Kgl Xtra fra lørdag den 12. december 2020 kl. 08.00 og resten af året. Se mere på Kgl Xtra.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Dirigent: Catherine Winnes

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Sankt Hans på Ofelia Plads er tilbage: Oplev heksehyldest, Oh Land-koncert og båltale med frontfigurerne fra r8Dio7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter et par års coronapause kan københavnerne igen glæde sig til at fejre årets korteste nat midt imellem himmel og hav, når Jeudan og Det Kongelige Teater inviterer til Sankt Hans på Ofelia Plads i samarbejde med Hotel Scandic Front og Admiral Hotel. Årets program byder på oplevelser for både klassiske koncertgængere, astrologi-interesserede samt fans af podcasten ”Undskyld vi roder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum