E.ON Danmark

Nissan og E.ON indgår globalt partnerskab

Del

Energiselskabet E.ON og bilproducenten Nissan vil gøre livet som elbilist nemmere. Selskaberne går nu sammen i et globalt partnerskab for at forene deres internationale indsats inden for elbilsområdet. Fokusområderne for samarbejdet bliver elbilopladning, batterilagring og vehicle-to-grid ydelser.

Nissan og E.ON indgår globalt partnerskab om elbilopladning, batterilagring og vehicle-to-grid ydelser.
Nissan og E.ON indgår globalt partnerskab om elbilopladning, batterilagring og vehicle-to-grid ydelser.

Når Nissan og E.ON i dag indgår i et strategisk partnerskab, er det samtidig to af verdens største selskaber, der vælger at gå samme vej. Udover at have Danmarks største ladenetværk til elbiler, er E.ON et af Europas største energiselskaber og Nissan er med deres LEAF-elbil, en af verdens største elbilproducenter.

”Partnerskabet er drevet af en fælles ambition om at gøre det lettere at være elbilist og elektrificere persontransporten. Skal vi nå i mål med den grønne omstilling, er det nødvendigt, at vi sætter foden på speederen og bliver bedre til at anvende den vedvarende energi vi har. Det kan eksempelvis gøres ved at give elbilisterne mulighed for at købe og sælge strøm, når det er favorabelt for den enkelte,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark, og forklarer, at det nye partnerskab vil skabe nye produkter og ydelser for elbilister.

Efter dansk forbillede

Partnerskabet mellem Nissan og E.ON er nyt på globalt niveau, men i Danmark har E.ON og Nissan gennem flere år samarbejdet om at få flere danskere til at køre elbil. Når man i dag køber en elbil hos Nissan, får man automatisk en samlet pakke, hvor E.ON udstyrer kunden med ladeboks og ubegrænset opladning i E.ONs offentlige netværk og derhjemme til en fast lav pris. Denne model udrulles nu til andre europæiske lande i nær fremtid.

For at udnytte E.ONs erfaringer inden for solcelleproduktion og energilagring, og Nissans vehicle-to-grid egenskaber, der gør det muligt for elbiler at sende strøm tilbage til elnettet, vil partnerskabet også fokusere på at udvikle løsninger inden for disse områder. Ved at optimere solcelleejeres strømproduktion eller elbilejeres strømforbrug og kombinere det med smartere energilagring, kan det i fremtiden blive billigere at være elkunde eller elbilist.

”I Danmark er vi allerede i gang med at afdække mulighederne for at flytte strømforbruget til de tidspunkter, hvor elpriserne er lave og hvor elnettet har brug stabilisering. Partnerskabet med Nissan er et vigtigt skridt på vejen mod et mere intelligent energisystem, som i sidste ende vil komme vores kunder til gode,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON.

Læs mere om partnerskabet her: https://www.eon.com/en/about-us/media/press-release/2018/emobility-eon-and-nissan-enter-into-strategic-partnership.html

Nøgleord

Kontakter

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Billeder

Nissan og E.ON indgår globalt partnerskab om elbilopladning, batterilagring og vehicle-to-grid ydelser.
Nissan og E.ON indgår globalt partnerskab om elbilopladning, batterilagring og vehicle-to-grid ydelser.
Download
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

E.ON konsernet og Clever inngår fellesforetak for å akselerere utrullingen av ultra-hurtiglading til elbiler9.1.2019 11:36:00Pressemeddelelse

Det europeiske energiselskapet E.ON og den danske ladeoperatøren Clever har fått grønt lys fra EUs konkurransemyndigheter til å inngå et fellesforetak, som med støtte fra EU, skal rulle ut et nettverk av 48 ultra-hurtigladere i Danmark, Norge og Sverige - hvorav 20 skal etableres i Norge Det nye selskapet har allerede åpnet den første ladestasjonen i Danmark, med gratis lading til alle elbilister.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum