NIL Technology

NIL Technology sikrer 200 mio. kr. finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone brands

Del

NIL Technology, er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for et par år. Med en 200 mio. kr. finansiering i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

Eksempel på substrat med optiske komponenter fra NIL Technology
Eksempel på substrat med optiske komponenter fra NIL Technology

NIL Technologys vision var i 2006, da selskabet blev stiftet, måske forud for sin tid. Men som i et ægte iværksættereventyr, kan selskabet nu udbrede sin teknologi med 200 mio. kr. på kontoen fra en række prominente investorer, hvor de eksisterende investorer Jolt Capital og NGP Capital har fået følgeskab af Vækstfonden og EIC Fund. Med ny dansk nanoteknologi konkurrerer NIL Technology med de allerstørste teknologiselskaber. Ikke bare i Danmark, men i global målestok. 

NIL Technologys historie går tilbage til DTU i 2006, og i mange år solgte selskabet teknologi til udviklingsafdelingerne i de store teknologiselskaber over hele verden. Men visionen var endnu større og NIL Technology fandt et hul i markedet, der dannede rammerne for den nanoteknologi, selskabet nu får sit internationale gennembrud med. 

 ”Ved at benytte de samme teknologier, som bruges til at lave computerchip, producerer vi avancerede optiske linser, baseret på nanoteknologi, der er bedre, enklere og som bruger mindre materiale end de løsninger, der findes i dag. Vores teknologi vil først blive brugt til 3D imaging, som er den bagvedliggende teknologi for ansigtsgenkendelse og som er en hjørnesten inden for augmented reality,” fortæller Theodor Nielsen, stifter og CEO i NIL Technology.

Det er altså nogle af verdens allerstørste smartphoneselskaber, der vil gøre brug af NIL Technologys løsninger, og selskabet har allerede i efteråret 2020 bragt en af de største ind som kunde. Teknologien er i dag at finde i en af de store og profilerede smartphones. I 2018 fik selskabet en A-runde finansiering, flyttede ud af DTU’s forskerpark, og er siden da vokset 200% i ansatte. Selskabets ambition er at lukke få alle de største kunder i branchen, men visionen stopper ikke her:

I tillæg til smartphones, ser vi store vækstmuligheder inden for selvkørende biler, robotter, droner og VR/AR inden for de kommende år. På lidt længere sigt vil vores teknologi blive brugt i diverse sensorer til f.eks. produktions-, fødevare- og miljøovervågning. Så vi tror på, at potentialet er endnu større,” fortæller Theodor Nielsen.

Investorer tror på internationalt gennembrud

Den banebrydende teknologi og lovende tilkendegivelser fra verdens største smartphonebrands, vækker glæde hos investorerne, der nu har sendt 200 millioner kr. i ryggen på selskabet.

Jean Schmitt, Managing Partner i Jolt Capital og bestyrelsesmedlem i NIL Technology siger:

”Optik er i dag, hvor elektronik var for 20 år siden, og NIL Technology er en pioner i den optiske revolution. Hos Jolt Capital har vi været stærkt troende og engageret i optik i mere end 10 år, og vi har et dybt indgående kendskab til at skalere højteknologiske selskaber og til at etablere effektiv produktion indenfor krævende teknologiområder. Vi er entusiastiske omkring vores investering i NIL Technology og er dedikerede til at opbygge en produktion af avancerede optiske løsninger dermed støtte den optiske industri med et ’made in Europe’ aftryk.” 

Mikkel Hesselgren direktør for Fund of Funds i Vækstfonden, siger:

NIL Technology er et af den type selskaber, du glæder dig ekstra meget over som investor. De har globalt potentiale, og bygger videre på dansk forskning og danske styrkepositioner. Oven på et år med Coronakrise er det virkelig en god historie om, hvordan danske selskaber kan være med til at skabe ny vækst og arbejdspladser i Danmark.” 

Bo Ilsoe, partner i NGP Capital og bestyrelsesmedlem i NIL Technology tilføjer: 

NIL Technology har udviklet unikke optiske komponenter som vil drive en helt ny generation af sensing og 3D imaging, med langt bedre ydeevne, effektivitet, kompakthed og med mindre materialeforbrug. NILT adresserer et stort marked, og de ledes af et fantastisk team. Vi ser frem til at samarbejde med Theodor og hans team og hjælpe til med at bygge en dansk vinder indenfor den optiske industri."

Den nyetablerede EIC Fund indtræder også i ejerkredsen af NIL Technology efter at NIL Technology modtog et 2,2 millioner euro stort udviklings-grant i 2019 under det præstigefyldte EIC Pilot Accelerator program.

Martin Bruncko, deep tech iværksætter og medlem af EIC Fund Investment Committee, siger:

“Jeg er glad for at EIC-fonden var i stand til at katalysere denne meget store finansieringsrunde til et europæisk deep tech-firma, der kommercialiserer banebrydende teknologi fra avanceret videnskab og ingeniørarbejde. Denne B-serie på € 26 millioner vil flytte NILTs produkter meget tættere på masseproduktion til en række vigtige nye markeder, herunder selvkørende biler og AR.”

NIL Technology har i dag 60 ansatte og har foruden Kongens Lyngby kontorer i Zürich, New York og Göteborg. 

Om NIL Technology:

Selskabet er stiftet i 2006 af Theodor Nielsen og Brian Bilenberg, begge tog orlov fra deres PhD studier på DTU.

NIL Technology hentede en serie a-runde finansiering i 2018 fra Nokia (NGP Capital) og den franske private equity fond Jolt Capital. Bestyrelsesmedlemmer i NIL Technology tæller bl.a. Jens Due Olsen (NKT, KMD, tidl. Danske Bank, Heptagon, m.fl.) og Christian Tang- Jespersen, der var direktør for det schweiziske firma Heptagon, der blev solgt for et par år siden som unicorn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Eksempel på substrat med optiske komponenter fra NIL Technology
Eksempel på substrat med optiske komponenter fra NIL Technology
Download

Information om NIL Technology

NIL Technology
Haldor Topsøes Allé 1
2800 Kongens Lyngby

31111797https://www.nilt.com/

 

For pressehenvendelser til investorer, kontakt

Jolt Capital

Senior External Consultant, Philippe Perez: +33 6 23 82 67 19 eller email: Philippe.perez@jolt-capital.com

NGP Capital 

Communications Director, Annika Sjöberg: +358 40 757 1278 eller email: annika@ngpcap.com

Vækstfonden

Kommunikationsrådgiver, Cecilie Idun Andersen: +45 3193 0573 eller e-mail: cea@vf.dk

EIC Fund

Email: RTD-EIC-FUND@ec.europa.eu

Communication Contact person, Lucia Murgante: +32 2 29 76250 eller email: Lucia.MURGANTE@ec.europa.eu

European Commission Press contact:

Johannes Bahrke, +32 2 295 86 15 eller email: johannes.bahrke@ec.europa.eu

Marietta Grammenou, +32 2 298 35 83 eller email: marietta.grammenou@ec.europa.eu

 

Følg pressemeddelelser fra NIL Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NIL Technology