Det Kongelige Teater

Nikolaj Szeps-Znaider spiller med ung stjerneviolinist

Del

Danmarks internationale stjerneviolinist, Nikolaj Szeps-Znaider, inviterer nye fans og passionerede tilhængere til en virtuos aften på Gamle Scene. Med sig på scenen har han pianisten Robert Kulek og den kun 19-årige violinist Michael Germer, der bliver betegnet som sin generations helt store talent

Nikolaj Szeps-Znaider Foto: Lars Gundersen
Nikolaj Szeps-Znaider Foto: Lars Gundersen

Den 6. december er der koncert med violinisten Nikolaj Szeps-Znaider på Gamle Scene. Han har allerede i mange år har været en etableret og feteret violinist i internationale sammenhænge. Med til koncerten bringer han den kun 19-årige violinist og supertalent Michael Germer.

Konkurrencer har været vejen til verdens største scener for begge violinister. Nikolaj Szeps-Znaider havde allerede placeret sig fornemt i Menuhin-konkurrencen og vundet Carl Nielsen-konkurrencen (som blot 16-årig og yngste deltager). Men da han vandt Queen Elisabeth violinkonkurrencen i 1997 blev det startskuddet på en karriere, hvor han har været solist med verdens bedste orkestre.

Nikolaj Szeps-Znaider er også en af de mange solister, der har gjort turen fra solistens plads på scenen til dirigentpodiet. Han er musikchef for Orchestre national de Lyon, blev udnævnt til første gæstedirigent ved Marinskij Orkestret i Skt. Petersborg i 2010

Det kan godt være, at Michael Germer er ung (født i 2002) – men han har allerede vundet en række priser. Som 13-årig vandt han Talentprisen ved Jacob Gade Konkurrencen og kort tid efter begyndte han at studere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 2015 vandt han guldmedalje ved Berlingske Musikkonkurrence samt 1. Prisen ved Øresunds Solist. Som 16-årig flyttede han til Tel Aviv for at begynde på Buchmann-Mehta School of Music. Da havde han dog havde allerede tidligere samme år vundet “Grand Prize” samt 1. Pris ved Grumiaux International Violin Competition, 1. Pris ved Postacchini International Violin Competition og “Special Prize” ved Kreisler Internationale Violin Competition. 

Med sig på scenen har de to dygtige violinister den lettisk-amerikanske pianist Robert Kulek. I fællesskab vil de opføre værker af bl.a. Händel, Brahms og Schubert.

Nikolaj Szeps-Znaiders violin er en Guarneri del Gesú »ex-Kreisler« udlånt til ham af Det Kongelige Teater. Teatret har fået det kostbare instrument i donation af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN samt Knud Højgaards Fond.

Kontakter

Billeder

Nikolaj Szeps-Znaider Foto: Lars Gundersen
Nikolaj Szeps-Znaider Foto: Lars Gundersen
Download
Michael Germer Foto: Nikolaj Lund
Michael Germer Foto: Nikolaj Lund
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Sankt Hans på Ofelia Plads er tilbage: Oplev heksehyldest, Oh Land-koncert og båltale med frontfigurerne fra r8Dio7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter et par års coronapause kan københavnerne igen glæde sig til at fejre årets korteste nat midt imellem himmel og hav, når Jeudan og Det Kongelige Teater inviterer til Sankt Hans på Ofelia Plads i samarbejde med Hotel Scandic Front og Admiral Hotel. Årets program byder på oplevelser for både klassiske koncertgængere, astrologi-interesserede samt fans af podcasten ”Undskyld vi roder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum