Team Danmark

Nikolaj Jacobsen er årets træner 2021

Del

Den danske håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen vinder prisen som Årets Træner foran parataekwondo-landstræner Bjarne Johansen og banelandstræner Casper Jørgensen. Trænerprisen uddeles af Team Danmark og Salling Group.

Det har været – endnu - et utroligt succesfuldt sportsår for de danske håndboldherrer med både VM-guld og OL-sølv. Bag den store succes står 50-årige Nikolaj Jacobsen, der har været landstræner siden 2017, og i den tid har holdet vundet VM-guld i både 2019 og senest OL-sølv i Tokyo. Nu kan han tilføje endnu en pris til det flotte CV som Årets Træner i Danmark.

”Ingen atlet når øverst på skamlen uden en dygtig træner ved sin side. Dygtige trænere er helt afgørende for at lykkes på den internationale scene og i Nikolaj Jacobsen har Danmark en træner i verdensklasse, som formår at få herrernes håndboldlandshold til at præstere kæmpe resultater gang på gang. Det kræver høj faglighed, stor mental styrke og ikke mindst dedikation. Det er egenskaber, som Nikolaj Jacobsen i høj grad besidder, og derfor er han en helt fortjent vinder af prisen som Årets Træner og der skal lyde et stort tillykke med prisen,” siger Team Danmarks adm. direktør, Peter Fabrin.

Nikolaj Jacobsen har selv spillet 148 landskampe i sin tid som aktiv, og han har på forbilledligvis formået at tage alle erfaringerne fra en lang karriere med sig over i trænergerningen.

Gang på gang hører man spillere rose landstræneren for sin mandskabspleje, hvor han formår at skabe en balance af kammeratskab og autoritet. Han formår som leder at tage styringen og stå foran sine spillere, men samtidig at udvise tillid og uddele ansvar til sine udvalgte landsholdsspillere.

Et stærkt felt af kandidater

Sportschefer, atleter og Team Danmark-medarbejdere har haft muligheden for at indstille kandidater. I alt er 18 trænere blevet indstillet til prisen, og trænere fra vidt forskellige sportsgrene var repræsenteret blandt de indstillede. Og netop det stærke felt af kandidater gør prisen endnu mere særlig for prismodtageren:

”Jeg er rigtig stolt over den her pris. Jeg har været nomineret i et felt af virkelige dygtige trænere, så det er jeg utrolig glad for. Det her kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden en fantastiske gruppe af spillere og ledere på vores hold, som jeg nyder at tilbringe tid med hver eneste gang, vi er samlet,” siger Nikolaj Jacobsen om prisen.

Stolthed hos Salling

Hos Salling Group er man stolt af at være med til at uddele en hæder til en af de personer, der sikrer at danske atleter kan kravle op på det øverste medaljetrin:

”Nikolaj Jacobsen har skabt et fremragende hold, der fremstår som en sammentømret enhed. Med sin erfaring, sin vilje og sin rolige hånd i afgørende situationer har Nikolaj sammen med herrelandsholdet opnået store resultater og en imponerende medaljehøst, samtidig med at de har samlet nationen i en svær tid. I Salling Group er vi som mangeårig olympisk partner stolte af også at støtte det bagland, der gør dansk eliteidræts succes mulig. Nikolaj er om nogen en værdig modtager af årets hæder som tydelig eksponent for de trænere i absolut verdensklasse, der bidrager markant til vores atleters toppræstationer”, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Nikolaj Jacobsen modtager prisen i forbindelse med DR showet ’SPORT 2021’, der sendes fredag d. 21 januar. Her vil en lang række andre priser også uddeles, blandt andet ’Årets Sportsnavn’ og ’Hall of Fame’. Så husk at se med på DR1.

Fakta: Årets Træner

Prisen gives til en træner som har udmærket sig ved at have gjort et særligt udviklingsarbejde med enkelte atleter, et hold eller et elitemiljø, der har ført til resultater på højt internationalt niveau.

Resultaterne skal være baseret på en kombination af høj faglighed, stærke værdier og en personligledelses- og trænerstil.

Dommerkomité:

Lars Krarup – Formand, Team Danmark
Peter Fabrin – Adm. Direktør, Team Danmark
Per Bank – Adm. Direktør, Salling Group
Henrik Them – Atletrepræsentant, Atletkomitéen
Morten Mølholm – Direktør, Danmarks Idrætsforbund

Tidligere vindere:

Team Danmark og Salling Group har i mange år samarbejdet om at uddele prisen. Tidligere hed den Team Danmark og Salling Groups Talentpris og i 2019 skiftede den navn til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris. De to seneste vindere var:

2020: Kenneth Jonassen, badminton
2019: Casper Jørgensen, banecykling

Yderligere oplysninger

Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark, tlf. 2514 5640

Billeder

Information om Team Danmark

Team Danmark
Team Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 25 00https://www.teamdanmark.dk/

TEAM DANMARK ARBEJDER FOR AT GIVE DANSKE ATLETER BEDST MULIGE RAMMER OG VILKÅR FOR, AT DE KAN UDLEVE DERES POTENTIALE OG PRÆSTERE PÅ HØJESTE INTERNATIONALE NIVEAU.

VI OPTIMERER HELE VEJEN RUNDT OM ATLETEN - BÅDE PÅ OG UDEN FOR BANEN.

Følg pressemeddelelser fra Team Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Team Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum