Det Kongelige Teater

Nikolaj Hübbe puster nyt liv i verdens ældste ballet

Del

August Bournonvilles 200 år gamle ballet bliver iscenesat i en helt ny version på Det Kongelige Teater. ”Det er det ypperste nationalklenodie, vi har,” siger balletmesteren.

Sylfiden 20/21. Foto: Klaus Vedfelt
Sylfiden 20/21. Foto: Klaus Vedfelt

Når Sylfiden har premiere den 24. oktober er det ikke mindre end tredje gang, at balletmesteren iscenesætter August Bournonvilles klassiske ballet i en ny version.

Sylfiden er ballettens Hamlet – en mastodont om eksistentialisme. For mig er Sylfiden sammen med Napoli det ypperste nationalklenodie, vi har i Den Kongelige Ballet. Det er den stærkeste af Bournonvilles balletter, fordi den handler om liv og død, og den handler om det at være; at eksistere. Det er rent Kierkegaard og Sartre, og det er også derfor, at du kan blive ved med at beskæftige dig med den,” siger Nikolaj Hübbe.

Sylfiden er en af hjørnestenene i Den Kongelige Ballet og med nogle ikoniske roller for danserne. Forestillingen handler om James, som kort før sit bryllup stikker af fra sin kommende brud, fordi han forelsker sig og forføres af den smukke, lokkende sylfide.

Den 200 år gamle ballet er en af de balletter, der er opført flest gange på Det Kongelige Teater. I denne iscenesættelse af Sylfiden går Nikolaj Hübbe tilbage til den oprindelige romantiske forestilling, som August Bournonville koreograferede. Kostumer og scenografi er designet af det scenografiske powerpar Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard og sammen har de skabt et svævende og magisk univers, hvor den skønne sylfide lever.

Sylfiden har premieren lørdag den 24. oktober på Gamle Scene og spiller til og med den 25. november.

Læs mere om forestillingen HER.

Forespørgsler om pressebilletter skal sendes til presse@kglteater.dk.

Koreografi: Nikolaj Hübbe, efter August Bournonville
Musik: H. S. Løvenskjold
Scenografi og kostumer: Anja Vang Kragh
Scenografi og kostumer: Mia Stensgaard
Lysdesign: Åsa Frankenberg
Dirigent: David Levi

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sylfiden 20/21. Foto: Klaus Vedfelt
Sylfiden 20/21. Foto: Klaus Vedfelt
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum