Det Kongelige Teater

Nikolaj Hübbe fornyer sin kontrakt

Del

Med sin 10. nyopsætning til Den Kongelige Ballet og en flot sæsonstart fornyer den populære Balletmester sin kontrakt til 2020.

Blækket er kun netop tørt på Balletmester Nikolaj Hübbes nye kontrakt med Det Kongelige Teater.  I de otte år han har været på teatret, har han sat sit præg på både repertoiret, arbejdskulturen i kompagniet, og på hvad Den Kongelige Ballet står for. Tre tiltag vil han særligt blive husket for:

-          På lørdag er der premiere på Nikolaj Hübbe og Silja Schandorffs Giselle. Det markerer Nikolaj Hübbes 10. nyopsætning af en balletklassiker på Det Kongelige Teater. Blandt hans andre iscenesættelser er de populære og kontroversielle opsætninger af Napoli, Et Folkesagn og Svanesøen. Sidstnævnte er for anden gang på to år totalt udsolgt.

-          Efter en hård start i Den Kongelige Ballet, hvor Nikolaj Hübbe som Balletmester blev beskyldt for dårlig ledelse, har han i fællesskab med medarbejderne udviklet en ny arbejdskultur, der er internationalt berømt. Den Kongelige Ballet rummer i dag over 20 nationaliteter.

-          Med formater som Dans2go, Hübberiet og senest lanceringen af danselaboratoriet Corpus som et selvstændigt kompagni i Den Kongelige Ballet understreger Nikolaj Hübbe, at dansk ballet er i konstant forandring. For at bevare traditionen, må balletten hele tiden forny sig. Sidste år vandt Corpus’ forestilling I Føling –en krigsballet en Reumert for Årets Danseforestilling. Fra næste år vil Corpus have sine egne seks dansere og egen indgang til A-salen på Gamle Scene.

Det Kongelige Teater ser altså frem til tre år til med Nikolaj Hübbe som kunstnerisk leder af balletten. Kontrakten lyder også på mulighed for yderligere to års forlængelse til 2022, hvis begge parter stadig ønsker det.

Teaterdirektør Morten Hesseldahl siger om forlængelsen: ”Jeg er aldrig gået fra et møde med Nikolaj uden at være blevet i bedre humør, og jeg har aldrig forladt en af hans forestillinger uden at være blevet opløftet. Jeg er derfor utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en aftale om forlængelse.”

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum