Vejdirektoratet

Niels Bohr Bygningen forventes overdraget til Københavns Universitet i sommeren 2022

Del

Det store arbejde med udbedringen af de knap 10.000 mangelfulde brandlukninger i Niels Bohr Bygningen betyder, at færdiggørelsen af byggeriet udskydes.

De knap 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, som ikke er blevet udført godt nok af de oprindelige entreprenører, skal udbedres for, at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser.

Efter gentagne forsøg på at få de oprindelige entreprenører til at påtage sig ansvaret for udbedring af de mange mangelfulde brandlukninger har Vejdirektoratet ikke set andre muligheder for at sikre en færdiggørelse end at lade arbejdet udføre ved andre entreprenører.

”Vi kan konstatere, at fremdriften med udbedringen af bygningens tusindvis af brandlukninger ikke er som forventet. Det skyldes blandt andet kompleksiteten i arbejdet, men også at entreprenørerne på trods af en stor indsats har haft udfordringer med at fremskaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft. Den manglende fremdrift betyder, at færdiggørelsen må udskydes, idet vi ikke kan have sikkerhed for at hastigheden for udbedring af de mange mangelfulde brandlukninger vil kunne øges. Når dette er sagt, så har færdiggørelsen vores absolutte fokus, og vi arbejder fortsat på at kunne overdrage byggeriet så hurtigt det kan lade sig gøre,” siger anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

Niels Bohr bygningen vil, når den står færdig, skabe topmoderne rammer for forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Et bygningsafsnit af Niels Bohr Bygningen, som primært huser undervisnings- og kontorfaciliteter, blev ibrugtaget af Københavns Universitet i sommeren 2019. Vejdirektoratet forventer nu, at det andet bygningsafsnit, der rummer laboratorier, kan overdrages til Københavns Universitet i sommeren 2022. Dette er selvfølgelig til gene for Københavns Universitet og den forskning, som bygningen skal danne rammerne for. Men de brandtekniske forhold skal selvsagt være i orden, inden bygningen tages i brug.

 

Yderligere oplysninger

Anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen, tlf. 7244 3449, mail: esl@vd.dk

Pressekonsulent Elisabeth Aaskov, tlf. 4032 6204, mail: elaa@vd.dk

Nøgleord

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum