Dacapo Records

Nick Martins 'Bittersweet' sitrer af længsel og sanseligt begær

Del

Den 3. juni udkommer et nyt digital album, som præsenterer Nick Martins 'Bittersweet' for sopran, marimba og accordeon, med hjerteskærende tekster af Sapfo og Juan Ramón Jiménez.

Nick Martin © Freja M. Kreutzfeldt
Nick Martin © Freja M. Kreutzfeldt

Der er et punkt, hvor det guddommelige glider over i det sensuelle, hvor sangen klamrer sig til kirkerummets stilhed og genskinnet fra væggene gløder. Det er i dette hårfine grænseland, man finder Nick Martins Bittersweet, skrevet for sopran, accordeon og marimba.

Den islandsk-græske ny musik-trio KIMI har indspillet Bittersweet på et digitalt album, som udkommer på Dacapo Records den 3. juni.

Sitrende begær og smertefuld længsel

Den britiskfødte komponist Nick Martin [de/dem] svæver mellem musikalske traditioner og stræber efter nøgen, følelsesmæssig ærlighed. Deres værk Bittersweet fra 2019 er følsom musik, fyldt med både sensualitet og en melankolsk længsel. En nordisk klang blander sig med associationer til den engelske komponist John Dowlands musik, i de dramatiske indledende toner af første sats Love shook my heart

De sungne ord stammer fra to hjerteskærende og intenst sanselige brudstykker af Sapfo, en af de få kvindelige digtere fra antikken: ‘Kærligheden rystede mit hjerte, som når vinden griber egene i bjergene; Jeg længes efter …’. Anden sats Yo no soy yo (Jeg er ikke mig) anvender tekst af den spanske digter Juan Ramón Jiménez.

Et rum for refleksion

Tekstfragmenterne i Bittersweet gentages på insisterende, nærmest labyrintisk vis, og lader forskellige betydninger af ordene træde frem som musikken foldes ud: – Jeg har ikke søgt efter en specifik betydning, men ved at lade ordene og musikken være sammen i et rum for en tid, håber jeg nærmere på at lytteren kan finde sin egen vej og mening, siger Nick Martin.

– Både Sapfos poesi og Juan Ramón Jiménez' smukke digt har resoneret i mig på forskellig vis i årene efter jeg komponerede værket. Det er ikke teksten som har ændret sig gennem tiden, men mig der ændres i relation til den. Mit håb er, at Bittersweet er et sted lytteren kan gå ind i og vende tilbage til, og som giver plads til refleksion og til at mærke efter, fortæller Martin. 

KIMI og Nick Martin

Bittersweet er skrevet til og indspillet af KIMI, som har base i København og består af Katerina Anagnostidou (percussion), Jónas Ásgeir Ásgeirsson (accordeon) og Þórgunnur Anna Örnólfsdóttir (mezzosopran). KIMI blev nomineret til Iceland Music Awards 2021 for ‘Årets koncert’ og ensemblet ser frem til en USA-turné med nye værker af Hugi Guðmundsson og Marianna Filippi blandt de kommende projekter.

Nick Martin (f. 1989) har skrevet musik til bl.a. Ensemble Intercontemporain, DR Vokalensemblet, Copenhagen Phil, Bjarke Mogensen og Esbjerg Ensemble. Nick Martin har en bachelor i komposition fra Royal Academy of Music i London, en kandidatgrad i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, samt en ph.d.-grad fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Releasekoncert i Musikhuset København

Udgivelsen af Bittersweet fejres med en gratis releasekoncert i Musikhuset København tirsdag den 7. juni kl. 17.30. Kom og lyt, når KIMI opfører værket i Musikhusets smukke festsal – alle er velkomne.

Udkommer den 3. juni 2022

KIMI
Katerina Anagnostidou, percussion/marimba
Jónas Ásgeirsson, accordeon
Þórgunnur Anna Örnólfsdóttir, soprano

19 minutter

Digital album 8.226630

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Albumtrailer til BittersweetVideokanal

Kontakter

Billeder

Nick Martin © Freja M. Kreutzfeldt
Nick Martin © Freja M. Kreutzfeldt
Download
Bittersweet digital cover
Bittersweet digital cover
Download
KIMI © Juliette Rowland
KIMI © Juliette Rowland
Download
KIMI © Juliette Rowland
KIMI © Juliette Rowland
Download
KIMI © Juliette Rowland
KIMI © Juliette Rowland
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum