Nakskov Mill Foods

Nicheproduktion giver gode resultater på Lolland-Falster: Nakskov Mill Foods offentliggør succesfuldt årsregnskab for 2015

Del

Den danske producent af private label flakes til fødevarebrands i hele Europa, Nakskov Mill Foods, offentliggør et succesfyldt årsregnskab for 2015. Med et bruttoresultat på over 28 mio. i 2015, sammenlignet med 10 mio. i 2011, har Nakskov Mill Foods’ fokus på nicheproduktion, herunder glutenfri og økologi, været en succes.

Nakskov Mill Foods er inden for 5 år blevet en af Europas førende virksomheder indenfor produktion af flakes. Virksomheden, der leverer morgenmadsprodukter, paneringer og industriproduktion, har satset på det europæiske marked samt specialiseret sig indenfor voksende fødevaretrends som glutenfri og økologi:

”Vi holder konstant øje med den næste trend, så vi kan være på forkant med markedet,” forklarer direktør Dan Jensen og uddyber:

”Selvom der i Danmark er kommet større fokus på for eksempel glutenfri i de senere år, så er det ikke her, vi oplever et vækstpotentiale, men tværtimod i udlandet, hvor man har større fokus på nicher og større velvillighed overfor nye fødevaretrends,” fortæller Dan Jensen. 

Det generelle fokus på nicheprodukter til hele Europa har givet pote for cerealiefabrikken, for 85% af omsætningen ligger i udlandet, primært i Europa og Mellemøsten, og det er også her, der er potentiale for vækst i fremtiden.

 

Lønsom vækststrategi

Regnskabet er desuden udtryk for en lønsom vækststrategi med fokus på produktion med en høj indtjeningsmargen og et bevidst fravalg af lav-indtjeningsproduktion. Denne tilgang præger også virksomhedens syn på vækst:

”Vi vil gerne vækste, men det skal ikke være for enhver pris. Vi har opbygget en sund forretning på bare fem år, og det skal vi holde fast i,” siger Dan Jensen.

 

Udkantsdanmark ingen hindring

Nakskov Mill Foods, der ligger i den gamle Ota Solgryn fabrik på havnen i Nakskov, er et godt eksempel på, at det sagtens kan lade sig gøre at drive en succesfuld virksomhed i Udkantsdanmark.

”For os taler tallene deres eget sprog: Selvfølgelig kan man drive en god virksomhed i Nakskov, men det handler i høj grad om internationalt udsyn og fremsynethed,” forklarer Dan Jensen.

Derfor har Nakskov Mill Foods også fokus på identificere den næste trend i markedet. Det kan være Beta-Glucan, et polysakkarid, der findes i cellevæggene i kornsorter som rug og havre, og som nyere forskning viser, har positiv indvirkning på immunforsvar og kolesterol.

Nakskov Mill Food i tal

t.kr.

2015

2014

2013

2012

2011

Bruttoresultat

 28.477

 25.064

 17.747

 13.057

 10.406

Resultat før skat

 6.441

 4.729

 74

 -3.550

 -4.652

EBITDA %

20,9%

17,7%

12,3%

7,9%

6,8%

Egenkapital

 54.016

 51.265

 49.754

 45.391

 49.353

Kontakter

For mere info kontakt

Direktør Dan Jensen Mobil: +45 2835 3710 Mail: dje@nmfoods.dk

Billeder

Information om Nakskov Mill Foods

Nakskov Mill Foods
Nakskov Mill Foods
Gasvej 3
4900 Nakskov

+45 5492 2144http://www.nmfoods.dk/

Følg pressemeddelelser fra Nakskov Mill Foods

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.