sundhed.dk

Ni ud af ti søger information om sundhed og sygdom på nettet

Share

Danskerne har generelt en høj tillid til sundhedsvæsenet. Men vi vil selv have kontrol over vores sundhed. Det får vi blandt andet ved at tjekke oplysningerne på nettet.

Sundhed.dk hjælper dig med at holde styr på din sundhed er budskabet i en ny kampagne.
Sundhed.dk hjælper dig med at holde styr på din sundhed er budskabet i en ny kampagne.

Tilliden til det danske sundhedsvæsen er høj. 64 procent siger, at de har meget høj eller høj tillid til sundhedsvæsenet, mens kun 7 procent siger, at deres tillid til sundhedsvæsenet er lav.

Ni ud af ti går på nettet for at søge information om sundhed og sygdom. Men mere end hver tredje har svært ved at gennemskue om de skal stole på den information, de får online. Derfor er de meget opmærksomme på, hvem afsenderen af informationen er, og en tredjedel vil helst have anbefalinger fra lægen til, hvor de kan søge mere information.

Det viser en undersøgelse, sundhed.dk lavede via Epinions Danmarkspanel tidligere på året blandt 1220 danskere i alderen 15-75 år.

Søger på symptomer og behandlingsmuligheder
Det er især de unge, der søger informationer på nettet om symptomer og behandlingsmuligheder, mens de ældre i højere grad skriver deres spørgsmål ned, inden de skal til lægen. Det er især mentalt, vi forbereder os, men faktisk søger 40 procent informationer online om sygdomme og symptomer, inden de kontakter en læge.

To ud af tre synes, det er vigtigt at have let adgang til sine sundhedsdata, så de selv kan se deres svar på eksempelvis blodprøver, se hvad der står i deres journal og selv kan holde øje med deres recepter og forny dem.

Sundhed.dk giver overblik
På sundhed.dk kan man blandt andet finde prøvesvar og læse hospitalsjournaler, og det er især ældre mennesker, der bruger de funktioner. Danskerne har dog for alvor lært sundhed.dk at kende under corona, fordi det er her, de har fundet svar på coronatest og hentet deres coronapas. Og ifølge undersøgelsen har de stor tillid til de informationer, der ligger på siden.

”Mange kendte sundhed.dk før. Nu har endnu flere lært os at kende. Heldigvis ser det ud til, at corona kommer til at fylde mindre. Derfor håber vi, at endnu flere får øjnene op for, at de kan bruge sundhed.dk til at hjælpe med at holde styr deres sundhed og dermed blive klædt bedre på til mødet med sundhedsvæsenet,” siger direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen.

I de sidste fire måneder er der hver måned 1,7 mio. danskere, der har logget sig på sundhed.dk, mens MinSundhed app’en er blevet downloadet 4,3 mio. gange.

Få styr på din sundhed
Fra den 6. september kører sundhed.dk en kampagne for at gøre danskerne opmærksomme på alt det, de kan på sundhed.dk, hvis de gerne vil have styr på deres sundhed.

Udover corona er de mest brugte løsninger på sundhed.dk:

 • Patienthåndbogen
  Her kan du læse om symptomer og sygdomme – skrevet af sundhedsfaglige
 • Laboratoriesvar
  Her kan du se svaret på en blodprøve eller på en anden prøve, du har fået taget
 • Organdonation
  Tag stilling til, hvad der skal ske med dine organer, når du ikke er her mere
 • Journal fra sygehus
  Se hvad sygehuset har skrevet i din journal
 • Medicinkortet
  Få overblikket over dine recepter og forny dem
 • Vaccinationer
  Se hvornår du blev vaccineret

Keywords

Contacts

Images

Sundhed.dk hjælper dig med at holde styr på din sundhed er budskabet i en ny kampagne.
Sundhed.dk hjælper dig med at holde styr på din sundhed er budskabet i en ny kampagne.
Download

About sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Subscribe to releases from sundhed.dk

Subscribe to all the latest releases from sundhed.dk by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.

Latest releases from sundhed.dk

In our pressroom you can read all our latest releases, find our press contacts, images, documents and other relevant information about us.

Visit our pressroom