Furesø Kommune

Ni ud af 10 Furesøborgere vaccineret mod corona

Del

Nye tal viser, at 89 procent af Furesø-borgerne er vaccineret mod corona. Pop up-vaccination i september var en succes. Nu er der ny mulighed igen den 12. oktober.

89 procent af Furesø-borgerne er vaccineret mod corona. Det viser nye tal fra Region Hovedstaden. Tilslutningen er størst for alle over 44 år. Her er 90-100 procent færdigvaccineret eller i gang med et vaccinationsforløb. Tilslutningen er også høj – mellem 80-88 procent – blandt 15-20-årige og 35-43-årige. Tilslutningen er lavest blandt de 12-14-årige og 23-32-årige.

”Vaccinationstilslutningen er meget imponerende i Furesø. I langt de fleste aldersgrupper er der massiv opbakning til vaccinerne. Men blandt de unge voksne og de yngste teenagere, er der ikke helt så mange, der er blevet vaccineret. Ved vores pop up-vaccination i september fik 73 borgere deres 1. stik. Det var en stor succes. Vi håber, mange vil dukke op ved sidste pop up-vaccination her i Farum og Værløse den 12. oktober til deres andet stik, og at de tager “en ven” med, som kan få sit første stik. Borgere, der er inviteret til 3.stik er også velkomne”, siger Anette Helt Hansen, der er områdeleder i Center for Sundhed og Seniorliv i Furesø.

Tirsdag den 12. oktober kan borgere uden tidsbestilling blive vaccineret mod corona i Farum Midtpunkt og i Fælleshuset på Espebo. Det er mellem klokken 15-20 begge steder. Regionen medbringer både vacciner fra Moderna og Pfizer, så man kan selv vælge vaccinen.

3. stik til plejehjemsbeboere

Næsten alle Furesøs beboere på plejehjem, der tidligere have modtaget to stik mod corona, har modtaget 3. stik her i løbet af september. De sidste fik det mandag den 27. september.

”Alle steder gik vaccinationen af vores ældste borgere rigtig godt. Der var et godt samarbejde med vaccinationsteamet fra Regionen, og det bar frugt, at der lokalt i Furesø  var gjort et stort forarbejde. Det betød ingen unødvendig ventetid. Borgerne var glade for muligheden for at få tredje vaccinationsstik. Kun få sagde nej tak. Det er meget tilfredsstillende”, siger Anette Helt Hansen.

Få borgere, der af forskellige grunde ikke havde taget imod tilbuddet om vaccination i foråret tog denne gang imod tilbuddet om vaccination og fik deres første 1. stik.

Fakta: Her kan du blive vaccineret den 12. oktober kl. 15-20:

  • Farum Midtpunkt, selskabslokalerne, Nygårdsterrasserne 206, Farum
  • Espebo, Fælleshuset, Ryetvej 113, Værløse

Man skal ikke bestille tid. Medbring sundhedskort. Medbring forælder / værge, hvis man er under 15 år.

Kontakter

- Anette Helt Hansen, områdeleder for Sundhed, Træning, Aktivitet og Rehabilitering, og Sundhedsfaglig Uddannelsesenhed i Center for Sundhed og Seniorliv tlf. 7216 4333.

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum