Varde Kommune

Ni lokalsamfund får støtte til deres projekter

7.4.2017 06:35 | Varde Kommune

Del

Pengene til realisering af udviklingsplaner i Varde Kommune er nu blevet fordelt for 2017. 12 forskellige projekter fordelt på ni lokalsamfund får bevilliget midler.

BYUDVIKLING

Varde Kommune har i 2017 afsat 1,7 mio. kr. til realisering af udviklingsplanerne i de mange lokalsamfund rundt om i kommunen.

På Udvalget for Plan og Tekniks møde tirsdag den 4. april blev midlerne så fordelt på baggrund af de modtagne ansøgninger.

Det resulterede i tilskud til projekter i følgende lokalområder:

  • Tistrup (2)
  • Nr. Nebel (2)
  • Vejers (2)
  • Hodde
  • Starup-Tofterup
  • Nymindegab
  • Outrup
  • Janderup
  • Skovlund

Oversigten over de tildelte midler for 2017 er vedhæftet pressemeddelelsen.

De største tilskud fra puljen gives til henholdsvis renoveringen af området ved anlægget i Tistrup (380.523 kr.), en sti ved Nr. Nebel (200.000. kr.), rekreative steder ved Letbæk nær Hodde (154.478 kr.) samt projektet ”Leg og Sti i anlægget i Outrup” (125.762 kr.).

Der kan ansøges om de resterende 300.000 kr. fra årets pulje i næste ansøgningsrunde 15. august 2017. Udover midlerne for 2017 blev der desuden reserveret 500.000 kr. fra næste års pulje til at støtte NATUR-HUSET i Starup.

CITATER

Formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge:

”Vi vurderer, at de tolv projekter, der har fået tilskud, hver især vil bidrage til, at de forskellige byer og deres opland vil blive endnu mere attraktive for beboere og potentielt nye tilflyttere.”

”Projekterne er alle resultater af et stort lokalt engagement. Det kan blandt andet ses ved, at flere af projekterne medfinansieres ved hjælp af frivillig arbejdskraft.”

"Fordelingen af disse puljemidler er et synligt bevis på, at byrådet bakker op om projekterne i byernes respektive udviklingsplaner."

Kontakter

Preben Friis-Hauge
Formand for Udvalget for Plan og Teknik, Varde Kommune
60 21 45 44

Jens Josephsen
Specialkonsulent i Plan og Byudvikling, Varde Kommune
29 62 97 66

Billeder

Oversigten over de tildelte midler for 2017.
Oversigten over de tildelte midler for 2017.
Download

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Varde Kommune ligger langs den jyske vestkyst og strækker sig fra Nymindegab i nord til Skallingen i syd. 

Med visionen "Vi i Naturen" fokuserer vi på vores enestående natur og det gode liv i Varde Kommune.

Igennem Vadehavet er vi er en del af UNESCO Verdensarv, og med Naturpark Vesterhavet lige uden for døren har vi unikke naturoplevelser til både store og små.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Kronprins Frederik og stjernearkitekt Bjarke Ingels indviede bunkermuseum29.6.2017 15:04pressemeddelelse

For øjnene af 250 indbudte gæster og pressefolk fra seks lande blev det nye TIRPITZ indviet i formiddags. Blandt gæsterne var stjernearkitekt Bjarke Ingels og H.K.H. Kronprins Frederik, som begge var synligt begejstrede for det splinternye museum. Kulturminister Mette Bock forestod selve indvielsen ved at flytte et såkaldt tjekkisk pindsvin. Hun fik en hjælpende hånd af H.K.H. Kronprins Frederik.

Sidste chance for akkreditering: TIRPITZ bliver indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik27.6.2017 08:18pressemeddelelse

TIRPITZ i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni 2017. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i absolut verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan. TIRPITZ er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

Info om akkreditering: Tirpitz bliver indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik13.6.2017 13:51pressemeddelelse

Tirpitz i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni 2017. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i absolut verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan. Tirpitz er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum