Region Hovedstaden

Netværksnedbrud i Region Hovedstaden

4.8.2017 13:06 | Region Hovedstaden

Del

Region Hovedstadens IT-systemer blev fredag den 4. august ramt af et større netværksnedbrud, som påvirkede samtlige hospitaler og virksomheder, e-mails, hjemmesider, telefoni, Sundhedsplatformen mm. Region Hovedstadens hospitaler gik med det samme til nødprocedure, hvor man sikrer sig, at livsvigtige behandlinger gennemføres og akutte patienter får behandling.

Ifølge Region Hovedstadens Center for IT, Medico og Telefoni (CIMT) skete nedbruddet klokken 7.20. Fejlen blev hurtigt lokaliseret og klokken 8.50 var størstedelen af fejlen håndteret, mens f.eks. Labka (røntgensystemet) og login til Sundhedsplatformen fortsat var påvirket. Samtlige systemer, på nær login til Sundhedsplatformen, fungerede igen klokken ca. 9.15. Klokken 10.00 var alle systemer oppe at køre igen.

Fejl i central netværkskomponent
Netværksnedbruddet skyldtes en fejl, som opstod i forbindelse med en standardændring af en central netværkskomponent, der skulle foretages i dag af en ekstern leverandør mellem klokken 7.00 og 7.30. Denne type ændring er foretaget adskillige gange tidligere og anses som lavrisikoarbejde. CIMT vil nu gå proceduren igennem for at sikre sig, at fejlen ikke opstår igen.

Det er endnu for tidligt at vurdere konsekvenserne af netværksnedbruddet, men alle hospitaler går til nødprocedure, hvor man sikrer sig, at livsvigtige behandlinger og procedurer bliver gennemført. Det kan blandt andet indebære, at man noterer på papir i stedet for digitalt, ligesom offline nødcomputere bliver taget i brug.

- Det er rigtigt ærgerligt, når sådan en fejl opstår og påvirker patienter, pårørende og personale. Heldigvis blev fejlen rettet hurtigt, og alle systemer kom op at køre igen. Vi beklager naturligvis meget, hvis patienter og pårørende har oplevet uro og ekstra ventetid. Fra min side skal der lyde en kæmpe tak til vores dygtige personale, som har løftet opgaven flot og løbet de ekstra meter, der skulle til for at komme igennem en hektisk formiddag, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Elsass Fonden donerer nyt Center for Cerebral Parese til BørneRiget24.8.2017 06:00pressemeddelelse

​Elsass Fonden donerer 23,5 mio. til et Center for Cerebral Parese (CP) i det nye BørneRiget på Rigshospitalet. Donationen skal være med til at virkeliggøre visionen med BørneRiget; at skabe et hospital i verdensklasse for børn, unge, fødende og deres familier samt styrke samspillet mellem forskning og behandling til fordel for patienterne. Donationen er øremærket et nationalt og internationalt videns- og behandlingscenter inden for Cerebral Parese på BørneRiget.

Ny undersøgelse:  Mange oplever uens information ved forsinkelser i den kollektive trafik14.8.2017 17:39pressemeddelelse

Næsten 7 ud af 10 pendlere i hovedstadsområdet – 67 % – oplever uensartet information i forbindelser med forsinkelser, når de bruger den kollektive trafik. Det viser en ny undersøgelse fra Region Hovedstaden. Samme undersøgelse viser også, at over halvdelen – 54 % – af dem, som ikke pendler, men blot jævnligt bruger offentlig transport, oplever forskel på den information, de får, hvis de ser på skærmene på stationen, lytter til højtalerudkald eller kigger på rejseplanen.dk, når toget, bussen eller metroen er forsinket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum