Haderslev Kommune

Netværksgrupper skal hjælpe anbragte børn og unge

Del

Anbragte og tidligere anbragte børn og unge inviteres med i nyt netværk i Haderslev Kommune. Her får de mulighed for at skabe relationer og knytte bånd til andre børn og unge.

Tidligere anbragte, plejebørn og børn på institutioner kan have stor glæde af at mødes med andre i samme situation som dem selv. Det er baggrunden for, at Haderslev Kommune nu i samarbejde med Projekt Netværket starter tre grupper op for anbragte eller tidligere anbragte.

Projekt Netværket er baseret på frivillige kræfter og er organisieret under Plejefamiliernes Landsforening, hvor de lokalt tilbyder netværksgrupper, hvor børn, unge og voksne kan mødes og dele viden, erfaringer og skabe netværk.

Netværksgrupperne startes op med et åbningsarrangement den 25. januar kl. 17-19.30 i Danmarksgade, Vojens. Her er der mulighed for at høre om de forskellige grupper, mødedage mm.

De tre grupper, der oprettes er: børnegruppen 11-15 år, ungegruppen 15-18 år, voksengruppen 18-29 år.

Du kan tilmelde dig via mail til mli@plejefamilierne.dk eller ringe 23952500

Formålet med grupperne er blandt andet, at nuværende og tidligere anbragte børn og unge får et sted, hvor de kan få relationer og dyrke det sociale bånd. Samtidig kan netværksgruppen være med til at gøre overgangen til et selvstændigt liv lettere, fordi de mødes med andre unge, der har samme baggrund som dem selv.

Selvom netværket er baseret på frivillige kræfter, så har socialrådgivere og plejefamiiler mulighed for at henvise til tilbuddet. Haderslev Kommunes rolle som samarbejdspartner i projektet er blandt andet at stille lokaler til rådighed og informere om grupperne. 

Kontakter

Se mere på Projekt Netværkets egen hjemmeside www.projekt-netvaerket.dk www.facebook.com/Projekt-Netværket

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum