Netværk for lokale fødevareproducenter ser dagens lys
Tirsdag den 5. april 2022 er en vigtig dato for de små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland, der arbejder med lokalt forankret fødevareproduktion af høj kulinarisk kvalitet.
Det er nemlig den dag en række centrale aktører mødes til konference i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland og danner ’Kulinarisk Erhvervsnetværk’.
Skal skabe udvikling i lokale fødevarevirksomheder
Kulinarisk Erhvervsnetværk er et nyt initiativ, der samler fødevarevirksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeaktører på tværs af Sjælland med det formål at skabe vækst, udvikling, dynamik, konkurrencekraft og innovative løsninger i virksomhederne.
Det er gratis for virksomhederne at deltage og det er deres behov og udfordringer, der er i centrum. Initiativet kan blandt andet tilbyde de deltagende virksomheder et netværk med branchens førende aktører samt videndeling og tværgående partnerskaber.
Særlige forudsætninger på Sjælland
Bag det nye netværk står NCLF - Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Erhvervshus Sjælland, Bio Change Zealand, Knowledge Hub Zealand, Professionshøjskolen Absalon, Food & Bio Cluster Denmark og Odsherred Kommune.
"Her på Sjælland har vi helt særlige forudsætninger for at skabe fremtidens lokale fødevarer. Og vi har mange mindre aktører, som kan have glæde af at mødes, sparre og dele viden og projekter med aktører på tværs af værdikæden. Det skal det nye netværk bidrage til," fortæller Jesper Zeilund, der er direktør i NCLF.
Etablerede virksomheder kan berige de nye
Erhvervskonsulent Anette Friis fra Odsherred Kommune ser et stort potentiale i at styrke den lokale fødevareproduktion på tværs af regionens 17 kommuner:
"Fødevarer, gastronomi og oplevelsesøkonomi er rygraden i Odsherreds erhvervsliv. Så når vi som kommune går ind i et regionalt initiativ som Kulinarisk Erhvervsnetværk, så er det fordi, jeg ser et stort potentiale i, at fødevarevirksomhederne kommer til at arbejde meget mere på tværs i regionen – til gavn for job og omsætning hos alle," siger Anette Friis og uddyber:
"Vi har nogle ret stærke virksomheder på området, der kan skabe stor værdi for vores mange mindre iværksættere, men som også selv kan nyde godt af at etablere nye relationer på tværs af kommunerne," siger hun og håber, at mange af de små og mellemstore sjællandske fødevarevirksomheder vil deltage i opstarten af netværket den 5. april.
Netværk, sparring og videndeling er vigtige ingredienser
Bio- og fødevareproduktion er lige nu et af de store satsningsområder for den regionale erhvervsindsats.
Det sker bl.a. gennem projektet Bio Change Zealand, der søger at styrke 35 virksomheders vækst, salg og eksport gennem værdikædesamarbejde og samarbejde med stærke videninstitutioner.
Bio Change Zealand er med i Kulinarisk Erhvervsnetværk for dels at understøtte de 35 virksomheders værdikæder, men også for at medvirke til at fremelske nye virksomheder og i det hele taget støtte op om den regionale netværksindsats, lyder det fra projektleder Sif Kjølby:
"Netværk, sparring og videndeling med andre fødevareproducenter er vigtigt for de virksomheder vi arbejder med. Derfor er vi glade for, at vi i Bio Change Zealand kan støtte etableringen af et fælles netværk for regionens fødevareproducenter, som både kan blive til gavn for de etablerede virksomheder, men så sandelig også de små nye," siger Sif Kjølby, der også repræsenterer Knowledge Hub Zealand i netværket.
Både digitalt og fysisk netværk
Det kulinariske erhvervsnetværk er både en digital platform og et fysisk mødested for alle aktører i region Sjælland, der arbejder med en lokalt forankret fødevareproduktion af høj kulinarisk kvalitet.
Den digitale platform er stedet, hvor udfordringer møder løsninger. Har virksomhederne spørgsmål til forædling eller forarbejdning af særlige fødevarer, kan de deles i netværket og på den måde blive parret med andre aktører, der har viden om emnet.
Den fysiske del består af to årlige konferencer, hvor der er mulighed for at få sat ansigt på de andre i netværket, sammen blive klogere og skabe debat om relevante temaer.
Vær med til kickstart 5. april
Det hele begynder med en heldagskonference i Nykøbing Sjælland den 5. april 2022, hvor temaet er 'potentialet i en kort værdikæde og erfaringer med lokale samarbejder på tværs af værdikæder'.
På konferencerne vil det hver gang være muligt at koble sig på projekter hos de forskellige erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner og skabe praktiksamarbejder med studerende.
Alle små og mellemstore fødevarevirksomheder i region Sjælland er velkomne.
Tilmelding via link i invitation, der findes online her:
https://www.nclf.dk/wp-content/uploads/2022/02/Invitation-til-opstart-af-kulinarisk-erhvervsnetvaerk.pdf
Nøgleord
Kontakter
Jon ArskogKommunikationskonsulent
Tlf:53 74 89 89jar@ehsj.dkBilleder
Vedhæftede filer
Links
Information om Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.
Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.
Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.
Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk
Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Sjællandske virksomheder skal være mere attraktive arbejdspladser for at forebygge mangel på arbejdskraft21.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Erhvervshus Sjælland starter det nye initiativ Attraktive Arbejdspladser, som over en treårig periode skal være med til at styrke trivsel og mental sundhed på de sjællandske arbejdspladser. Det skal bidrage til at rekruttere og fastholde fremtidens kvalificerede arbejdskraft.
Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse
Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.
Fyrtårn kickstarter innovative og bæredygtige løsninger på havnes fremtidige udfordringer29.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan kan de danske havne arbejde med bæredygtighed og innovation for at løse nogle af fremtidens udfordringer? Det var det store spørgsmål, da mere end 70 repræsentanter fra branchen mødtes i Vordingborg til eventet Fremtidens Havn faciliteret af Erhvervsfyrtårn Femern.
Planer om vækst i udlandet? Det skal du vide, før du går i gang28.2.2024 12:02:02 CET | Pressemeddelelse
Salg af produkter i et nyt land eller oprettelse af en ny udenlandsk filial? Internationalisering har mange nuancer og giver din virksomhed et hav af muligheder. Men hvad dækker begrebet internationalisering egentlig over? Og hvad skal du være opmærksom på? Det gør Erhvervshus Sjællands forretningsudvikler Hendrik Staack dig klogere på i denne artikel.
Erhvervshus Sjælland styrkes med ny erfaren direktør31.1.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Pr. 1. marts tiltræder Line Fossing Riel stillingen som direktør for Erhvervshus Sjælland. Med mange års erfaring inden for det sjællandske erhvervsliv og erhvervsfremmesystem skal hun stå i spidsen for Erhvervshusets fortsatte udvikling med at hjælpe virksomhederne i Region Sjælland inden for bl.a. bæredygtighed, digitalisering, internationalisering og meget mere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum