Salling Group

Netto strækker natten

Del

Danmarks største dagligvarekæde fordobler antallet af døgnåbne butikker. Udover Storkøbenhavn er Slagelse, Holbæk, Holte, Nykøbing Falster og Vejle nogle af de byer, hvor forbrugerne fremover kan købe ind 24 timer, alle ugens syv dage. Med fordoblingen holder 30 Nettoer åbent døgnet rundt

Kunder landet over behøver ikke længere presse dagligvareindkøbene ind mellem arbejde, fritidsaktiviteter og aftensmad. Fra 1. november holder knap 30 Netto-butikker åbent 24 timer i døgnet, hele ugen. Og yderligere et par stykker kommer til, inden juletravlheden sætter ind.

Udvidelsen af åbningstiderne sker for at imødekomme kundernes ønsker om fleksible indkøbsmuligheder og for at sikre en bedre butiksstandard. Døgnåbningen betyder først og fremmest, at klargøring af butikkerne kan finde sted om natten, så butikkerne er bedre rustet til at tage imod dagtimernes mange kunder, forklarer landedirektør for Netto Danmark, Brian Seemann.

- Vi ved af erfaring, at mange kunder sætter pris på at kunne handle, når det passer dem. For at kunne give alle kunder en rigtig god indkøbsoplevelse, flytter vi en række arbejdsopgaver som for eksempel rengøring af butikken, opfyldning og optælling af varer til primært at foregå om natten, så vi fremover kan koncentrere os endnu mere om at servicere vores kunder i de timer, hvor flest af dem besøger os. Og det er trods alt stadig i dagtimerne, siger Brian Seemann.

De første 24 timer åbne Nettoer åbnede på forsøgsbasis for knap to år siden i København, Lyngby og Århus. Siden er flere kommet til i Storkøbenhavn og større provinsbyer, og fra 1. november fordobles antallet, når 24-timers butikkerne også kommer til bl.a. Virum, Solrød, Roskilde, Næstved, Vejle og Nykøbing Falster.

Overraskende stor interesse for at handle om natten

Udviklingen i de eksisterende 24-timers butikker har været så positiv, at Netto ud fra en sammenligning af indkøbsmønstre, kundeunderlag og geografi har kunnet analyseret sig frem til, hvor det giver mening at udvide åbningstiderne. Selv om nattens omsætning oprindeligt var det sekundære i de døgnåbne Nettoer, er det et kendetegn ved 24-timers butikkerne, at de oplever pæn salgsvækst. Dels fordi butikkerne er mere klar til dagtimerne, og dels fordi kunderne i bemærkelsesværdig høj grad efterspørger muligheden for at handle på skæve tidspunkter af døgnet.

- Det er rigtig mange forskellige mennesker, der benytter sig af at handle ud på de små timer eller meget tidligt om morgenen i Netto. Faktisk er omfanget kommet lidt bag på os. Det er både sygeplejersken, der har haft vagtskifte, studerende, folk på vej på arbejde og småbørnsfamilier, der køber ind frem til midnat eller lige før solopgang, fordi det passer dem bedst, siger Brian Seemann, landedirektør for Netto Danmark.

Derfor forventer kæden heller ikke, at mulighederne for at indføre 24 timer åbne butikker er udtømt med de 12 ekstra butikker, der holder dørene åben hele døgnet, når oktober bliver til november. Yderligere et par stykker kommer til senere på året, og landedirektøren mener fortsat, der er potentiale for døgnåbent i en række af landets større byer.Rekruttering af medarbejdere til natarbejde i Netto sker ad frivillighedens vej for eksisterende medarbejdere og ved nyansættelse af medarbejdere, som har erfaring med natarbejde.
Kontaktinformation

Group Communications, Dansk Supermarked Group, telefon: 8778 5002, e-mail: press@dsg.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum