Netto

Netto sætter 12.000 tons overskudsmad til salg på ny app

Del

Forbrugere kan bekæmpe madspild med ny app, der guider til nedsatte madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, i Nettos mere end 500 butikker.

App´en Mad Skal Spises, som bliver lanceret i samarbejde med FødevareBanken, er et nyt våben i Nettos ambition om at bekæmpe madspild i butikkerne. Når man downloader appen, kan man let og hurtigt få overblik over, hvilke Nettobutikker der ligger inde med gode og brugbare madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, og som derfor risikerer at ende som madspild. Varerne bliver i god tid sorteret, sat ned i pris og vist på app´en, så kunderne både kan få et godt tilbud og være med til at løse den store madspilds-udfordring.

Netto regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over afhængig af dag og tid. Årligt vil det svare til mere end 12.000 ton madvarer, som potentielt kan reddes fra skraldespanden. Via sine interne systemer kan Netto hele tiden opdatere oversigten over hvilke varer, der sættes på tilbud, hvor mange der er, og i hvilke butikker de findes. Det åbner helt nye muligheder for kunderne, forklarer landedirektør i Netto, Brian Seemann Broe.

” Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for i de butikker, der er lige i nærheden.” siger Brian Seemann Broe.

”App’ en er et godt redskab til at undgå madspild i allersidste led - nemlig i butikkerne. I FødevareBanken er vi glade for samarbejdet med Netto, der kan løfte en så stor opgave som udviklingen af en sådan app,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Madspild er en af detailhandlens helt store udfordringer. Hver dag ryger der tonsvis af god, spiselig mad i skraldespanden fra danske husholdninger, restauranter og dagligvarebutikker. Netto har som landets største dagligvarekæde igangsat sin egen ambitiøse plan om at halvere af den mængde mad, der smides ud i butikkerne, inden 2030. Og her er app´en seneste tiltag, som skal reducere madspildet også uden for butikkerne.

Det er nemlig ikke kun kunderne, der kan bruge app´en til at bekæmpe madspild. Netto og FødevareBanken lukker op for, at andre i detailhandlen også kan gøre sine varer tilgængelige på app´en.

” En ting er, at vi i Netto har været helt åbne om, hvor meget mad, der faktisk smides ud i vores butikker, og har sat et ambitiøst mål om at få det tal bragt ned. Det arbejder vi med at gøre på mange forskellige måder. Noget andet er, at vi gerne vil have andre til at være med til at løse opgaven. Vi vil virkelig gerne have sat en bremse på det store madspild, og det kan vi ikke gøre alene. Derfor inviterer vi – ud over forbrugerne - andre, relevante fødevarevirksomheder med, som også gratis kan lægge deres madvarer ud på app´en. På den måde kan vi forhåbentlig skabe både øget opmærksomhed og konkret handling, der kan forhindre det enorme ressourceforbrug. App´en vil gøre det muligt for alle at være sammen med os i kampen om få maden spist i stedet for, at den bliver kasseret,” siger Brian Seemann Broe.

Første version af Mad Skal Spises er allerede downloadet 125.000 gange. App´en fås både i en Ios og en Android version og kan downloades på www.madskalspises.dk og i Apple app store.

Nøgleord

Kontakter

Landedirektør Netto, Brian Seemann Broe, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med 462 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

Netto & WWF beder danskerne om hjælp til at kortlægge plastik-Danmark26.6.2019 09:40:37 CESTPressemeddelelse

Ingen kender Danmark så godt som danskerne selv, derfor beder Netto og WWF Verdensnaturfonden nu danskerne om hjælp til at afdække hårdt ramte plastikforurenede naturområder i Danmark. En undersøgelse fra maj slog fast, at de danske strande svømmer i plastik. Men hvordan står det egentlig til i vores skove, parker og byer? Fra i dag kan alle danskere registrere deres eget bud på et lokalt naturområde, der døjer med plastik. Ved at dele din viden med WWF og Netto kan vi sammen blive klogere på plastikproblemet i hele Danmark.