Netto

Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i Ringsted

Del

Folk i Ringsted uden udsigt til påskehygge kan i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af souschef Lasse Zacho fra restauranten Støvlet Katrines Hus

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker på Syd- og Vestsjælland fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler i Ringsted på Sct. Knudsgade 3. Her vil Lasse Zacho, der er blevet kåret til Danmarks bedste kokkeelev og er en bestandig del af køkkenet på restauranten Støvlet Katrines Hus, forvandle råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Butikschef i Netto i Køge, Jannie Vejnholt Høegh Jensen, er begejstret over, at Ringsted nu også får en påskefrokost. ”Vi har tidligere doneret mad til en julefrokost hos Kirkens Korshær i Ringsted, hvilket var en stor succes i butikken, så vi er meget glade for at kunne hjælpe igen. Vi oplever en stor opbakning fra alle sider – både vores kunder og ansatte har alle givet udtryk for, at de synes, det er en herlig ide og en god måde at minimere madspild på. Vores ansatte har endda frivilligt indvilliget i at møde ind tidlig morgen på deres fridag for at hjælpe med at pakke overskudsmadvarer ned. Varer, der ellers ville være gået til spilde, men som nu ender i maverne hos folk med færre ressourcer end os.”

Også hos Kirkens Korshær er man glade. ”Donationen fra Netto gør det muligt for os ikke bare at skabe et godt øjeblik af håb for vores brugere i varmestuen i form af påskefrokosten, den gør også, at vores egne midler strækker længere. Og frokosten, som bliver tilberedt af en dygtig kok som Lasse, giver dem et minde, de kan varme sig på hele året. Vi er meget glade for samarbejdet”, fortæller Mikkel Benzer, som er korshærleder i Ringsted.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskedonation deltager i alt 114 Netto-butikker, som donerer overskudsmad til en række organisationer.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

 Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Lasse Zacho, der til daglig er souschef hos Støvlet Katrines Hus i Sorø, værdsætter initiativet og glæder sig til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

Selvom Lasse både kunne bruges i restauranten og derhjemme, er han alligevel glad for at være i andre rammer: ”Det at være kok handler jo i bund og grund om at dele med andre. At stå i et køkken, om så det er til en konkurrence, i restauranten, derhjemme eller her på værestedet, er for mig altid noget særligt. Og at få lov til at dele lidt af mit overskud med dem, der ikke er blevet inviteret hjem til familiefrokost, betyder meget for mig som en ung kok, der stadig er i gang med at finde min plads i branchen.”

Netto går hårdt ind i kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Nøgleord

Kontakter

Netto, Jannie Vejnholt Høegh Jensen, Butikschef i Køge, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Billeder

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen
Download
Pakning af overskudsmad
Pakning af overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto