Netto

Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i Odense

Del

Odenseanere uden udsigt til påskehygge kan igen i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af kokken Thomas Skovsmose-Falck fra restauranten Stella Maris.

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker på Fyn fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler i Odense på Nørregade 48. Her vil kokken Thomas Skovsmose-Falck, der sidste år var med til julefrokosten i Svendborg, forvandle råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Den lokale butikschef i Netto, Susanne Axelgaard, er begejstret over, at Odense endnu engang får en påskefrokost til byen. ”Vi har tidligere været med til at støtte op om frokosterne, som Kirkens Korshær og Netto står for, og i år skulle bestemt ikke være en undtagelse. Vi har en masse gode varer, som vi ikke kan beholde henover ferien, men som intet fejler, når vi lukker butikken ned til påske. Både vores medarbejdere og kunder synes, det er helt tosset at smide madvarer ud, så dette arrangement spreder virkelig en god stemning i butikken. At maden endda bliver tilberedt og serveret af en professionel kok til socialt udsatte, trækker kun endnu mere på smilebåndet hos os alle sammen!”.

Også hos Kirkens Korshær er man glade: ”Donationen fra Netto gør det muligt for os både at give vores brugere i varmestuen et dejligt måltid og en ekstra særlig dag i påsken. Samtidig kan vi fylde vores lagre og sikre os, at vores egne midler strækker længere. Vi er meget glade for donationen og glæder os til at dele dagen med kokken og vores dedikerede frivillige. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre”, fortæller Kaj Skjølstrup, korshærleder i Odense.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskedonation deltager i alt 114 Netto-butikker, som donerer overskudsmad til en række organisationer.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

 Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Thomas Skovsmose-Falck, der til daglig er køkkenchef hos Stella Maris i Svendborg, værdsætter initiativet og glæder sig til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

Selvom Thomas skal tidligt op for at lave påskefrokosten, er han alligevel glad for at kunne hjælpe med at sprede glæde igennem noget, han elsker at lave. ”Da jeg sidste år tilberedte julefrokosten på værestedet i Svendborg, blev jeg overvældet af, hvor taknemmelige gæsterne var. Udover at arrangementet selvfølgelig kommer madspild til livs, så er samværet meget sigende her på værestedet – både de frivillige, der giver sig tid til at være der for andre, men også brugerne, som dagligt kommer på værestederne landet over. Min rolle her er lille bitte i forhold til, hvad der dagligt foregår, men jeg værdsætter at stå i køkkenet og være en del af værestedet i højtiden.” uddyber Thomas.

Netto går hårdt ind i kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Nøgleord

Kontakter

Netto, Susanne Axelgaard, Butikschef hos Ullerslev Netto, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Billeder

Netto i påskesolen
Netto i påskesolen
Download
Pakning af overskudsmad
Pakning af overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

FødevareBanken & Netto inviterer danskerne med til at gøre en forskel for udsatte i julen26.11.2018 08:36:31Pressemeddelelse

Flere og flere danskere mangler rammerne for at fejre en god jul. Enten på grund af ensomhed, fattigdom eller sociale problemer. Samtidig har Netto frisk overskudsmad til rådighed, når flere hundrede Netto-butikker lukker ned for julen. Derfor søsætter FødevareBanken og Netto denne jul et landsdækkende projekt, hvor målet er at sikre, at maden fra Netto ender som julemåltider. Det gøres ved at uddele ca. 40 tons overskudsmad til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. For mad skal spises – når det kan, mener FødevareBanken.

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28:15Pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.