Netto

Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i København

Del

Københavnere uden udsigt til påskehygge kan igen i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af kokkene Morten Krogsholm fra restauranten Kokkeriet og Anders Haglid fra Nimb.

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker i Storkøbenhavn fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler, Fedtekælderen, på Christianshavn i København. Her vil Morten Krogsholm, fra Michelin-restauranten Kokkeriet, og Anders Haglid, fra de centralplacerede restauranter Nimb Brasserie og Nimb Bar’n’Grill, forvandle råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Den lokale butikschef i Netto, Hayati Yilmaz, på Peter Bangs Vej på Frederiksberg har tidligere doneret overskudsmad til jule- og påskefrokosterne, er begejstret over, at Christianshavn igen i år bliver samlingspunktet for en frokost. ”Vores butik byder alle former for københavnere og frederiksbergere velkommen, og vi lytter også til vores kunder, der altid har været behjælpelige og glade for vores donationer til disse arrangementer. Størstedelen af vores ansatte bor i København og føler også en trang til at hjælpe, hvor de kan, hvilket især kommer til syne, når vi søger frivillige til at pakke overskudsmad ned på en tidlig torsdag morgen. Det er helt klart noget, vi værdsætter og tager imod med åbne arme!”.

Også korshærsleder i København, Winnie Berndtson, er glad for at være med. ”Det gør påskefrokosten ekstra festlig for både brugerne af Fedtekælderen, de ansatte og de frivillige at der kommer ”stjernekokke” på besøg i køkkenet og fremstiller et festmåltid udover det sædvanlige, ovenikøbet fra mad, der bare skulle have været smidt ud. Det kan også give inspiration til, hvordan vi resten af året udnytter den mad vi får gennem FødevareBanken i Kirkens Korshærs mange tilbud i København. Samtidig gør det, at det vores egne midler strækker lidt længere. Det er på alle måder en rigtig god idé”.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskefrokost vil i alt 114 Netto-butikker donere mad til mange af Kirkens Korshærs væresteder rundt omkring i landet.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

 Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Både Anders, der til daglig fungerer som køkkenchef ved Nimb Brasserie og Nimb Bar’n’Grill ved Tivoli, og Morten fra Kokkeriet beliggende ved de charmende Nyboder, værdsætter initiativet og glæder sig til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

”Igennem min karriere har jeg oplevet lidt af hvert, men der er noget helt særligt over at skulle stå i køkkenet med et velgørende formål. Jeg kan nogle gange glemme, at den mad, jeg laver, ikke er en selvfølge for alle mennesker, så det betyder meget for mig at få lov til at være med hos Kirkens Korshær her i påsken.” siger Anders.

Morten har det ligesådan og pointerer: ”Det er så vanvittigt, at mange hundrede kilo råvarer bliver smidt ud hver dag over hele landet. Det kan gøre så meget gavn mange andre steder, selvom indpakningen måske har fået et lille hak. Jeg er glad for at være med til at vise, hvad man kan lave ud af overskudsmad og så endda få lov til at dele det med folk, der normalt ikke får sådan et måltid.”

Netto går hårdt ind i kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Nøgleord

Kontakter

Netto, Hayati Yilmaz, Butikschef hos Netto på Frederiksberg, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

 Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

FødevareBanken & Netto inviterer danskerne med til at gøre en forskel for udsatte i julen26.11.2018 08:36:31Pressemeddelelse

Flere og flere danskere mangler rammerne for at fejre en god jul. Enten på grund af ensomhed, fattigdom eller sociale problemer. Samtidig har Netto frisk overskudsmad til rådighed, når flere hundrede Netto-butikker lukker ned for julen. Derfor søsætter FødevareBanken og Netto denne jul et landsdækkende projekt, hvor målet er at sikre, at maden fra Netto ender som julemåltider. Det gøres ved at uddele ca. 40 tons overskudsmad til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. For mad skal spises – når det kan, mener FødevareBanken.

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28:15Pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.