Netto

Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i Aalborg

Del

Aalborgensere uden udsigt til påskehygge kan igen i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af køkkenchefen Allan Pfänner og restaurantchefen Niclas Jensen fra Restaurant MEAT.

Netto i forårssolen
Netto i forårssolen

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker i Nordjylland fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler i Aalborg på Søndergade 14. Her vil makkerparret fra Restaurant MEAT, bestående af den passionerede køkkenchef Allan Pfänner og restaurantchefen Niclas Jensen, forvandle råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Den lokale butikschef i Netto, Henrik Klujeff, er begejstret over, at Aalborg får en påskefrokost til byen igen. ”Jeg har fulgt Nettos frokostarrangementer, siden de startede, og det har altid været noget, vi har været stolte af heroppe i butikken. At være en del af noget større skaber en helt særlig stemning i butikken – også selvom vi alle sammen møder ind tidlig morgen på vores fridag. De ansatte, og kunderne for den sags skyld, er fantastiske til at støtte op om lokale arrangementer og velgørenhedsprojekter. Generelt har vi den her ’en for alle og alle for en’-tilgang til tingene i butikken, og det at samle overskudsmad ind til socialt udsatte passer rigtig godt ind i påsken!”.

Også hos Kirkens Korshær er man glade for samarbejdet: ”Donationen fra Netto giver os mulighed for at give vores brugere i varmestuen i Aalborg et godt måltid mad og en god oplevelse. Samtidig kan vores egne midler strække længere. Vi er særdeles glade for, at Netto betænker vores brugere med al den gode mad”, fortæller Jonas Jakobsen, korshærleder i Aalborg.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskedonation deltager i alt 114 Netto-butikker, som donerer overskudsmad til en række organisationer.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Allan Pfänner, der til daglig står i køkkenet hos Restaurant Meat i Aalborgs centrum, værdsætter initiativet og glæder sig til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

”I vores restaurant er vi sætter vi stor pris på kød og ernæringen i gode råvarer, men man må ikke glemme, at kroppen også har brug for næring på anden vis. At sidde sammen med andre og få et måltid mad giver næring til sjælen, hvilket mange ofte glemmer i en ellers hektisk hverdag. Det er blandt andet det, jeg vil tage med, når jeg skal stå i køkkenet henover påsken, og derfor glæder jeg mig også helt vildt til arrangementet,” siger Allan Pfänner.

Restaurantchefen, Niclas Jensen, giver Allan ret og tilføjer: ”Påsken handler for mange om at bryde brød med sine nærmeste. Værestedet her i Aalborg er netop et sted, hvor folk uden fast tag over hovedet eller en nærfamilie kan mødes, snakke og dele ud. At vi kan få lov til være med til, hvad der faktisk er ret et intimt arrangement, lægger vi stor ære i.”

Netto går hårdt ind i kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Nøgleord

Kontakter

Netto, Henrik Klujeff, Butikschef hos Aalborg Netto, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Billeder

Netto i forårssolen
Netto i forårssolen
Download
Pakning af overskudsmad
Pakning af overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

FødevareBanken & Netto inviterer danskerne med til at gøre en forskel for udsatte i julen26.11.2018 08:36:31Pressemeddelelse

Flere og flere danskere mangler rammerne for at fejre en god jul. Enten på grund af ensomhed, fattigdom eller sociale problemer. Samtidig har Netto frisk overskudsmad til rådighed, når flere hundrede Netto-butikker lukker ned for julen. Derfor søsætter FødevareBanken og Netto denne jul et landsdækkende projekt, hvor målet er at sikre, at maden fra Netto ender som julemåltider. Det gøres ved at uddele ca. 40 tons overskudsmad til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. For mad skal spises – når det kan, mener FødevareBanken.

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28:15Pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.